Cum am avut o gramada de albuse si am avut si cateva capsuni in gradina, mi-am propus sa fac un cake pe care eu il ador, este pufos, usor, aromat si light, se poate manca cu inghetata, cu fructe proaspete, cu sirop deasupra, sau chiar asa , blat gol cum este,
Am folosit o faina la care ii spune aici cake flour, cred ca nu este nimic special la faina asta, are mult amidon in compozitie, dintre toate categoriile de faini este cu cel mai mic procentaj de proteine, se foloseste cu succes la blaturi voluminoase, usoare, pufoase , torturi fine, torturi care trebuiesc sa fie bine aerate....dupa parerea mea se poate folosi orice fel de faina ....cel putin asa spun si expertii cofetari....se spune ca, daca vrei, poti sa folosesti faina normala si in cazul asta trebuie sa scoti tot cate 2 linguri de faina la fiecare 140 gr si trebuie sa cerni faina de 4-5 ori inainte de a o folosi ....eu am mai combinat faina normala cu amidon si a iesit exact la fel...
deci
12 albusuri
1 si 1/2 lingurita de intaritor de albus( cream of tartar)
1/4 lingurita sare
140 gr faina de cake
120 gr zahar
120 gr zahar ( inca odata..nu e greseala)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie ( eu am pus lamaie)
1/2 lingurita esenta de migdale
Faina cu 120 gr zahar se amesteca si se pune deoparte. Albusurile se bat spuma , se adauga intaritorul si sarea si se bat in continuare, apoi se adauga pe rand , incet , in timp ce se bate albusul , restul de 120 gr zahar. Cand albusul este tare ( bezea) se adauga esentele necesare si se mai bate cateva secunde dupa care se scoate de la robot. Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos, prin rasturnare.
Se ia forma de cake cu fund detasabil ( neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea ( nu se unge, nu se faineaza) albusul batut. Se pune la cuptorul neincalzit . Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.
Intre timp se pregateste o sticla ( asta daca nu aveti un vas de copt cu urechiuse asa ca al meu). Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei( sau pe urechiuse...a se vedea pozele) . Se lasa asa pana la racire ( in felul asta blatul ramane extra pufos). Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste cu fructe proaspete si inghetata, sirop de fructe si frisca , ma rog, dupa cum va este placul si pofta
PS...daca nu aveti forma cu fundul detasabil , atunci folositi o forma cu pereti drepti dar cu tub la mijloc si pe fundul tavii puneti hartie de copt, in asa fel ca sa se acopere perfect fundul vasului ( asta pentru o usoara desprindere a blatului)
Eu am facut un sos de capsuni proaspete pentru cake-ul asta....am taiat capsunile, le-am amestecat cu zahar si apoi le-am zdrobit cu mixerul de mana....la mancare pur si simplu am turnat sosul de capsuni peste felia de cake si am pus un mot de frisca deasupra
Angel food cake
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Angel food cake
- Fişiere ataşate
-
- 032 angel cake.jpg (33.68 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 030 angel cake.jpg (34.97 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 027 angel cake.jpg (31.56 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 026 angel cake.jpg (30.12 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 024 angel cake.jpg (36.19 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 023 angel cake.jpg (35.56 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 022 angel cake.jpg (36.65 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 025 angel cake.jpg (47.9 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 021 angel cake.jpg (51.3 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- sau asa
- 019 angel cake.jpg (27.03 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- se poate raci asa
- 018 angel cake.jpg (27.54 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 017 angel cake.jpg (26.17 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 016 angel cake.jpg (40.96 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 015 angel cake.jpg (24.08 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 014 angel cake.jpg (33.01 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 013 angel cake.jpg (27.83 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 012 angel cake.jpg (30.85 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 009 angel cake.jpg (38.65 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 008 angel cake.jpg (48.97 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 006 angel cake.jpg (33.2 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 005 angel cake.jpg (49.64 KiB) Vizualizat de 5734 ori
-
- 032 angel cake.jpg (33.68 KiB) Vizualizat de 5734 ori
- alinaraluca2000
- Bucatar
- Mesaje: 1209
- Membru din: 11/03/2007 01:58
- Localitate: Baia Mare
- Contact:
super praji, tre inscrisa la concurs, din multimea de albusuri pe care am avut-o in dimineata asta am facut paine cu ou, daca vedeam mai repede le pastram pentru aceasta prajiturica, numai ca deocamdata am o prajitura super delicioasa in frigider (am sa ti-o arat imediat ce imi beau cafeluta)
Ultima oară modificat 16/05/2010 05:07 de către alinaraluca2000, modificat 1 dată în total.
Pana nu faceam parte din aceasta mare familie de " culinari si culinarese " ma comportam ca un om " obisnuit " in sensul in care eram gurmanda, dar nu foarte pofticioasa.
Acum, ma tenteaza, cel putin sa gust, din toate bunatatile ce se posteaza.
Asa si cu acesta super prajiturica cu sos de capsuni dupa care imi vine sa intind mana si sa o iau.
Forma de copt ca acesta nu am vazut ( inca!). La noi se gaseste doar cea pentru guguluf si care are si tub la mijloc si pereti detasabili, dar nu este neteda.
Oare se poate folosi pentru reteta ta?
Super reteta !
Sper sa te inscrii cu ea la concurs !

Acum, ma tenteaza, cel putin sa gust, din toate bunatatile ce se posteaza.
Asa si cu acesta super prajiturica cu sos de capsuni dupa care imi vine sa intind mana si sa o iau.



Forma de copt ca acesta nu am vazut ( inca!). La noi se gaseste doar cea pentru guguluf si care are si tub la mijloc si pereti detasabili, dar nu este neteda.
Oare se poate folosi pentru reteta ta?
Super reteta !
Sper sa te inscrii cu ea la concurs !






"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
arata miamiiiii! tare de tot!
Ce-mi place forma, iar o sa spuna stiu eu cine ca am prea multe in bucatarie cred
stai sa-l vezi in august...
chiar merita sa deschizi balul la concurs cu ea, Pupi!




Ce-mi place forma, iar o sa spuna stiu eu cine ca am prea multe in bucatarie cred


stai sa-l vezi in august...



chiar merita sa deschizi balul la concurs cu ea, Pupi!



Ultima oară modificat 17/05/2010 12:17 de către yafa, modificat 1 dată în total.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Alina , imi pare rau ca nu ai mai avut albusuri...lasa o sa ai tu timp sa le aduni....eu pun in borcanase la congelator si cand s-au adunat 12 fac cake-ul asta si ii dau arome diferite...vanilie si zmeura daca il servim cu sos de ciocolata, sau lamaie /migdale cu sos de capsuni, sau aroma de ananas cu sos de lamaie....chestie de gust ....imi place ca e usor ( si la propriu si la figurat) si se pot face combinatii cu el 

Lucia, asa sant si eu, mereu trebuie sa incerc cate ceva nou
, iti tin companie, nu esti singura....mie imi place cake-ul asta la nebunie, usor si la propriu si la figurat, cu variante multe si nu in ultimul rand pe buna dreptate a primit numele pe care il are ,...o prajitura ingereasca de-a dreptul....tu cunosti povestea cu pestisorul de aur?...




Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 23 vizitatori