Aluat pentru pizza clasic

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

florin007
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 03/12/2010 01:52

Aluat pentru pizza clasic

Mesajde florin007 » 04/12/2010 10:29

Ingrediente:

* 2 pachete de drojdie uscata
* 1 1/2 cana cu apa calduta
* 4 cani de faina
* 1 lingurita de sare
* 1/2 lingurita de zahar
* 1 lingura de ulei de măsline



Indicatii:

Dizolva drojdia ĂŽn apa intr-un bol timp de 5 minute, amestecand ocazional.
Intr-un bol mai mare amesteca faina, sarea, zaharul si uleiul. Sapa cu o mana o gaura in centru amestecului de faina unde va veni turnata drojdia dizolvata.

Cand drojdia este dizolvata in apa toarn-o in gaura facuta mai devreme in bolul cu faina.

Incepi sa framanti usor aluatul, aducand faina spre centrul castronului si creste treptat viteza de framantare.

In cazul in care aluat devine uscat, mai adauga putina apa. Daca acesta devine lipicios, mai adauga faina.
Framanta puternic pana cand aluatul devine neted si elastic. Ruleaza-l in forma de minge si acopera-l cu o carpa umeda. Lasa-l sa creasca pentru aproximativ 20 de minute intr-un loc cald. Bate aluatul usor cu palma pentru a elimina aerul format in timpul dospirii.

Ruleza aluatul din nou in forma de minge si pune-l intr-un bol uns cu ulei. Unge-l cu ulei si pe desupra. Acopera-l cu folie de plastic si pune-l ĂŽn frigider.

Atunci cand vrei sa il folosesti, pune o bucata de aluat pe un fund sau pe blatul mesei presarat cu faina.
Aplatizeaza-l folosind un facalet. Pune aluatul intr-un strat uniform pe o hartie de copt unsa sau o tigaie de pizza formand un cerc de circa 30 de centrimetri cu margini mai groase decat in mijloc.

Deasupra vei pune toppingul tau favorit urmand diferite retete de pizza si il dai la cuptor pana cand aluatul devine auriu.

Multa sanatate, pe data viitoare.

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 05/12/2010 06:08

"Acopera-l cu folie de plastic si pune-l ĂŽn frigider.

Atunci cand vrei sa il folosesti, pune o bucata de aluat pe un fund sau pe blatul mesei presarat cu faina"

Cat timp se poate tine in frigider?


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 22 vizitatori