Tocanita de Ciuperci

Complexitate
redusa
Tocanita de Ciuperci

Ingrediente

  • -500g ciuperci champignon
  • -5 catei de usturoi
  • -1 ceapa
  • -10 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -400ml apa
  • -zeama de la jumatate de lamaie
  • -300ml lapte
  • -5 linguri sos tomat
  • -2 linguri faina
  • -2 foi de dafin
  • -1 lingurita boia
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel proaspat

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute. Eu am impartit catitate de ciuperci in 4, asa incat am folost 8 linguri de ulei. Trebuie avut grija ca sa se prajesca ciupercile cat de cat bine, la foc mare, amestecand continuu si sa nu fie inghesuite.

Asadar, am pus intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui si am pus 1 portie de ciuperci, din cele 4, mentionate mai sussi le-am lasat la prajit, la foc iute. Odata prajite ciupercile, am presarat sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie, peste ele. Am amestecat bine si le-am lasat deoparte.

Separat, am taiat ceapa si usturoiul. Am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei, dupa care ceapa si usturoiul. Le-am lasat sa se pajeasca 2 minute, amestecand continuu, dupa care am adaugat ciupercile cu tot cu zeama lasata. Am mai adaugat apa si lingurita de boia si le-am lasat la fiert.

Pana ciupercile s-au fiert, am facut sosul, din faina, sos tomat si lapte pe care l-am amestecat bine si l-am lasat dupa aceea. Deoparte.

Odata, ce ciupercile erau moi, iar apa a scazut considerabil, am adaugat sosul de faina, mai sus mentionat.

Am amestecat bine si le-am mai lasat pe foc, max 5 minute, pana a fiert si faina. Inainte de a stinge focul, am presarat patrunjel proaspat.

Pofta buna!
Se poate servii cu mamaliga sau orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola