Pasta Dulce de Usturoi (Sweet Garlic Paste)

Complexitate
redusa
Pasta Dulce de Usturoi (Sweet Garlic Paste)

Ingrediente

  • - 2 capatani de usturoi (autohton, neaparat!)
  • -50 g unt, min 80 % grasime
  • -1 lingura miere
  • -1 lamaie bio (sau 1 lamaie bine spalata)
  • -smantana, dupa gust (recomandat!)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Striviti usturoiul curatat, cu lama unui cutit sau treceti-l prin presa.
Puneti-l intr-un vas in care ati topit untul si mierea, impreuna cu zeama si cele 2 jumatati de lamaie, care au fost stoarse.

Lasati sa fiarba la foc mic pana ce usturoiul se topeste amestecand ocazional.
Luati de pe foc, indepartati coaja de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Frecati bine sosul pana ce usturoiul este desfacut complet si obtineti o compozitie ca de pasta.

Adaugati smantana in sosul racit, dupa gust.
Serviti in locul mujdeiului clasic.
* Am facut aceasta precizare, de a folosi usturoi cumparat de la producatori (de la taranii din piata) care, chiar daca este mai mic, este mult mai gustos; usturoiul chinezesc in momentul in care este fiert sau tinut la temperaturi mari, se inverzeste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pasca cu smantana
Bucataras.RO

Pasca cu smantana

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca...

Pasca cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola