Maioneza de Post (din Pufuleti)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Maioneza de Post (din Pufuleti)

Ingrediente

  • -1 punga de pufuleti simpli
  • -cateva picaturi de apa plata
  • -1 lingurita cu mustar
  • -100 ml ulei de floarea soarelui
  • -zeama de lamaie dupa gust
  • -1/4 lingurita de boia dulce (optional)

Mod de preparare

Pe parcursul zilelor de post am testat cateva retete de maioneza, dar cea care mie mi-a placut mult este cea facuta din pufuleti.

Prima data am facut-o din curiozitate insa lucrurile s-au schimbat cand tot cautam ceva cu care sa combin o salata de fasole pastai ... si decat sa optez pentru cele din comert care au destule chimicale in ele am facut-o super rapid pe asta si am iesit din impas.

Singurul defect, daca pot sa-i spun asa, este ca trebuie preparata chiar inainte de servire pentru ca altfel face o crusta care ii schimba aspectul.

Desfacem punga de pufuleti si punem putini cate putini intr-un castron in timp ce ii udam cu apa (sau putem sa ii sfaramam cu mana daca sunt destul de moi). Nu punem apa foarte multa chiar daca ei o absorb deoarece isi schimba super rapid consistenta (se inmoaie foarte repede).

Amestecam energic cu o lingura de lemn si incepem sa picuram uleiul ca si la maioneza de oua. Cand s-a ingrosat punem mustarul si zeama de lamaie dupa gustul dumneavoastra. Si pentru ca pufuletii sunt destul de sarati nu mai punem sare ... poate un pic de boia.
Este sanatoasa si poate insoti salatele noastre si in afara postului.
Incercati-o chiar si numai din curiozitate ... : o

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Crema de zahar ars cu nuca si stafide
Bucataras.RO

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Din categoria, ai , n-ai chef, faci ceva ca nu e frumos sa stai degeaba-n papusoi si sa alergi dupa cai verzi pe campii.....

Crema de zahar ars cu nuca si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!