Maioneza de Post

Complexitate
redusa
Maioneza de Post

Ingrediente

  • 1 ceasca de apa
  • 1/4 ceasca de faina
  • 1/4 lingurita de otet
  • un strop de zahar
  • 1/2-1 lingura mustar
  • 1/2 ceasca de ulei de floarea soareluisau porumb
  • zeama de lamaie
  • 1-2 linguri de apa rece (optional) sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi daca se foloseste la salata de ciuperci/conopida
  • vinete (fara usturoi pentru salata de boeuf)

Mod de preparare

Intr-o craticioara se amesteca apa calda cu faina, incet sa nu formeze cocoloase, dupa care se pune la fiert, amestecand in permanenta pana se obtine o crema groasa.

Dupa ce se racoreste, se pune intr-un castron si cu ajutorul unui mixer manual sau blender/food processor, se amesteca punand pe rand otetul, zaharul, mustarul, sare si piper, usturoi (daca se foloseste) si la sfarsit, alternand, se adauga in fir subtire, uleiul si sucul de lamaie.

Pe parcurs, daca este crema formata de o consistenta mai tare se adauga apa rece.
Se foloseste la salatele de ciuperci, vinete, conopida, zarzavaturi, cartofi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Supa de dovlecei cu paste
Bucataras.RO

Supa de dovlecei cu paste

o alta reteta de supa usoara de vara. Se poate servi si de post.  

Supa de dovlecei cu paste
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!