Cartofi si mere gratinate la slow cooker Crock Pot

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Cartofi si mere gratinate la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • Cartofi albi 2 bucăți,
  • Cartofi mov, 4 bucăți,
  • Mere 4 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr brun 1 lingură,
  • Unt cca. 50 g,
  • Parmesan cca. 100 g,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml,
  • Bacon cca. 50 g,
  • Smântână de gătit cca. 250 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță.

Mod de preparare

Se pornește aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot, în cazul meu pe programul Low, 30 de minute pentru ca vasul să se încingă.
Cartofii, merele și ceapa se curăță, apoi se feliază.
Merele se pun într-un vas puțin adânc, se adaugă zeama de lămâie și zahărul, apoi se lasă la odihnit.
După ce s-a încins vasul se adaugă untul și ceapa feliată, se lasă la gătit HIGH, cca. 30 minute, fără capac, până ce se rumenește ceapa.
Sau mai rapid rumeniți ceapa într-o tigaie la foc rapid și apoi se adaugă în vas-ul aparatului de gătit slow.
Se așează intercalat felii de cartofi albi, mov și mere.
Smântâna de gătit se amestecă cu sarea, piperul cimbrul, vinul și 50 g parmesan, apoi se răstoarnă peste amestecul de cartofi, mere și ceapă.
Se setează aparatul de gătit, la modulul HIGH pentru cca. 60 minute, din când în când se ridică capacul și se șterge de aburii formați.
Între timp se toacă mărunt baconul și se rumenește puțin într-o tigaie.
Baconul rumenit se amestecă cu restul de parmesan, apoi se împrăștie peste cartofii și merele gătite. Se lasă la gătit încă 30 minute, fără capac, cât să se împrietenească gusturile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Strudele cu mere
Bucataras.RO

Strudele cu mere

Pufosenii...Ce sa fac, daca-mi plac? :)

Strudele cu mere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!