Fierbeti cartofii in coaja, scurgeti, curatati si taiati cubulete.
Coaceti ardeii pe plita sau in cuptor, curatati de pielita, cotor, seminte si taiati fasii, pastrand zeama lasata de acestia.
Separat, caliti in ulei incins ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul iute, taiat rondele (eventual curatat de seminte) si morcovul, amestecand, pana incep sa se inmoaie.
Adaugati fasiile de ardei, zeama oprita si condimentati cu putina sare, piper si praf chili. Continuati calirea pana ce legumele se caramelizeaza usor.
Adaugati boabele de porumb si / sau ciupercile feliate, scurse bine, cartofii si lasati pe foc inca 2- 3 min, amestecand. Potriviti de sare si piper.
Dati deoparte, inglobati smantana (sana) si omogenizati.
Serviti simplu sau ca garnitura la carne, carnati ori alaturi de orez, cu paste sau intr-o lipie.
Este la fel de bun cald sau rece.
Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.
Chiftele cu cartofi la cuptorCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii