Salata Waldorf - Varianta Imbunatatita

Complexitate
redusa
Salata Waldorf - Varianta Imbunatatita

Ingrediente

  • radacina de telina juliene - 2 maini
  • un morcov
  • un mar acrisor
  • 4-5 frunze salata verde
  • o mana stafide
  • o mana nuci prajite
  • un galbenus
  • 100 ml smantana frisca
  • o lingurita miere
  • sare, piper alb, nucsoara rasa

Mod de preparare

Dupa cum ati putut sidin titlu, este o varianta la clasica salata cu telina si mar acrisor inventata de celebrul Oscar de la Waldorf.

Pe seama acestei banale salate s-a scris mult si se va mai scrie. Eu am mancat aceasta salata in mai multe variante si pana la urma cea pe care o voi prezenta este, dupa gustul meu si aprecierea fostilor clienti si a prietenilor mei, cea mai reusita.

Este o salata simpla, economica si foarte sanatoasa, iar daca aveti nevoie de un afrodisiac:) nu va dati in laturi sa o preparati: d Initial, reteta avea in compozitie tulpina de telina, dar din cauza gustului prea puternic s-a trecut la folosirea radacii albe a ei. Eu pun din amandoua.

Unii folosesc maioneza ca baza pt sos, altii iaurt degresat, iar altii smantana. Cum le-am incercat pe toate, am ajuns la un sos-dressing ce nu da gres, nu ingretoseaza si da un gust deosebit.

Pt sos am folosit un galbenus de ou, o lingura ulei, 100 ml smantana de frisca neindulcita, o lingurita miere, sare, piper alb si nucsoara rasa. Se bate un pic frisca cu mierea pana capata o oarece consistenta, se adauga restul ingredientelor si se mesteca usor pana la omogenizare. Se sa la rece pana cand se foloseste pt salata.

Pentru aceasta salata am pus jumatate de tulpina de telina, un morcov, un mar GranSmith, o bucata de radacina de telina, 4-5 frunze de salata romana medie, nuci prajite si stafide. Si zeama de la o lamaie

Acum, depinde de fiecare cum doreste sa taie radacinoasele si marul. Eu nu sunt adepta folosirii razatorii, chiar daca sunt gaurile mari, petru ca se pierde foarte mult din calitatile nutritive a fiecareia, plus ca procesul de oxidare se accelereaza.

Se curata legumele si marul de coaja si se sropesc cu un pic de zeama de lamaie. Stafidele se lasa timp de 10 minte la inmuiat in apa clocotita, dupa care se scot si se usuca pe un servet absorbant. Nucile se prajesc usor in tigaie sau in cuptor.

Telina se taie juliene fine de aprox 0, 5 cm latime si 2-3 cm lungime. Stropiti cu zeama de lamaie. Morcovul il puteit taia tot juliene sau banuti, ceva mai fini de 0, 5 cm grosime. Marul, curatat de coaja si mijloc, se taie cubulete cam de 1, 5-2 cm.

Stropiti si marul cu putina zeama de lamaie. Tulpina de telina o taiati fin, pe latime, dupa gustul dv. Frunzele de salata se taie si ele cam de 1 cm latime. Mestecati usor cu o lingura pt salate toate ingredientele intr-un bol, aseazati cantitea pt o presoana pe o farfurie, incaz ca faceti portii individuale, sau pe un platou de servire, presarati stafidele si nucile si sosul.

Decorati pe margine cu frunze de salata. Se poate servi cu crutoane simple sau fara, este destul de satioasa, poate fi un aperitiv sau felul intai, iar pt cina este nemaipomenita ca fel unic!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
Bucataras.RO

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Cu gust bun și fără risipă alimentară: Bruschete cu carnea rămasă. Transformăm carnea rămasă într-un...

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola