Salata de Ton (varianta de Vara)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ton (varianta de Vara)

Ingrediente

  • -1 salata verde;
  • -3 cepe verzi;
  • -1/2 castravete proaspat;
  • -3-4 rosii;
  • -1 morcov;
  • -100 gr cascaval;
  • -100 gr masline;
  • -2 oua fierte tare;
  • -4 linguri cu boabe de porumb;
  • -1 conserva de ton (180 gr) ;
  • -ulei de masline;
  • -sare;
  • -optional: zeama de lamaie, maioneza, marar, patrunjel

Mod de preparare

In sfarsit, a venit anotimpul mult visat, cand totul este nou si proaspat!
Asta inseamna ca avem liber la salate facute in diferite combinatii, ceea ce le face sa ajunga in topul retetelor preferate si menite sa ne economiseasca timpul in bucatarie.

Dar ceea ce este cu adevarat important este ca ele ne furnizeaza foarte multe substante hranitoare. Acesta este anotimpul curelor de detoxifiere si remineralizare a organismului.

Pregatim toate ingredientele. Spalam frunzele de salata in mai multe ape (sub jet de apa, rapid) pentru a indeparta nisipul de pe ele. Le punem pe servete absorbante sau folosim centrifuga.

Spalam, curatam si clatim ceapa si morcovul. Spalam bine rosiile si castravetele. Morcovul si cascavalul il dam pe razatoarea mica.

... si de aici totul e simplu ... taiem ingredientele dupa plac.
Intr-un vas incapator, ca sa putem amesteca, punem legumele taiate, boabele de porumb, maslinele, conserva de ton, cascavalul si ouale taiate in sferturi. Adaugam ulei, potrivim gustul cu sare si amestecam. La final punem frunzele de salata rupte cu mana si mai amestecam o data dar mult mai usor, cat salata sa-si ia sare si ulei.

Cam asta e tot ... e mai simplu decat v-am vorbit ...
Va doresc o primavara frumoasa incarcata de arome si savoare!
Alternative: bineinteles ca exista ... putem pune ridichi (eu nu am avut), ardei (prefer sa ii astept pe ai nostri), ceapa uscata, galbena sau rosie, maslinele intregi sau feliate, negre si/sau verzi (eu am pus de ambele, feliate).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Diplomat
Bucataras.RO

Tort Diplomat

Un desert de duminica usor si savuros !:)

Tort Diplomat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola