Salata de Orez cu Ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de Orez cu Ton

Ingrediente

  • -1 masura orez cu bobul lung (eu am folosit o cana de cca 250 ml)
  • -1 conserva mare de ton (eu am folosit una de 160 gr brut)
  • -2 oua fierte tari
  • -100 gr masline negre
  • -1 ceapa rosie
  • -ulei de orez (sau de care aveti)
  • -frunze proaspete de patrunjel
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Alegem orezul de impuritati, il clatim in mai multe ape reci pentru a indeparta urmele de procesare (amidonul de pe boabe) si il lasam la inmuiat 15-20 de minute. Asa boabele nu se vor sfarama si va iesi pufos si nu lipicios.

Il punem la fiert intr-o oala cu fundul gros (se fierbe uniform) cu un volum de apa de 4-5 ori mai mare decat masura de orez. Il fierbem dupa indicatiile de pe ambalaj. In apa in care urmeaza sa il fierbem putem pune o bucatica de unt sau cateva picaturi de ulei pentru gust.

Daca amestecam orezul in timp ce fierbe trebuie se o facem delicat pentru ca boabele sa nu se sfarame. Cand este gata scurgem apa (altfef se hidrateaza mult prea mult) si il lasam sa se racoreasca.

Intr-o salatiera mare (eu am folosit un lighean emailat pentru a avea loc unde sa invartim salata) punem ceapa tocata marunt, conserva de ton (eu am pus-o cu tot cu uleiul ei), maslinele spalate si uscate si frunzele de patrunjel.

Amestecam usor dar bine ca ingredientele sa se imprieteneasca. Adaugam orezul lingura cu lingura, invartim gentil pana cand vi se pare ca salata are consistenta dorita (poate va place cu mai putin orez decat ati fiert).

Adaugam si ouale taiate cuburi, feliute, cum doriti, potrivim cu sare si piper, daca este necesar adaugam ulei pentru finete, si gata salata! Tot ce pot sa va spun este ca totul se face mai simplu decat v-am spus.

Pofta buna!
Orezul este una din cele mai cunoscute cereale fiind folosit in toate bucatariile lumii ... de aici reies si diversele modalitati in care este gatit si servit. Si ca sa nu scriu o intreaga istorie despre orez: d voi trece direct la reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

    O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare. Consider că...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola