Salata de Iarna Detox

Complexitate
redusa
Salata de Iarna Detox

Ingrediente

  • 1 portocala mare si dulce
  • 1-2 sfecle rosii micute
  • rucola
  • 1 andiva medie
  • 15 felii de banana uscate
  • 1/4 de bransa de telina verde
  • sucul de la o portocala
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri de ulei de samburi de strugure
  • 1 varf de lingurita de mustar

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.
Curatam portocala "a vif" scotand doar supremele.
Sfecla daca nu va place cruda o puteti coace la cuptor cam 50 de minute si apoi va fi curatata.

Taiam legumele, sfecla felii, telina mai fin.
Asezam intr-un bol sau pe o farfurie, rucola, andivele, sfecla, telina, bananele si portocalele.
Amestecam uleiul cu sare, piper si sucul de portocala, adaugam mustarul si omogenizam.

Stropim legumele su sosul obtinut.
Servim ca antreu sau ca fel principal alaturi de paine prajita si branza.
Pofta buna!
Sfecla rosie - detoxifierea ficatului, stimularea sistemului imunitar, ajutor in productia de globule rosii

Andivele- depurative, stimuleaza secretia biliara, cu proprietati citostatice, bogate in vit. c, a si a complexului b, bogate in saruri minerale

Rucola - eliminarea toxinelor si a radicalilor liberi, reduce efectul cancerigen al hormonilor estrogeni, bogata in vitamine a, c si k

Telina - bogata in vitamine a, B1, B2, B6, c, contra hypertensiunii arteriale, anti-cancerigen, bogata in sodiu, magneziu, potasiu, acid folic, calciu

Portocala si sucul sau - detoxifierea organelor interne, energizant contra oboselii, depurative
Banana- energizant, bogata in hydrati de carbon, fosfor, fier, potasiu

Ulei de samburi de struguri - puternici antioxidanti, amino-acizi, ingrijirea parului si al pielii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert placinta cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...

Desert placinta cu mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola