Salata de Iarna cu Sfecla Coapta, Avocado si Grapefruit

Complexitate
redusa
Salata de Iarna cu Sfecla Coapta, Avocado si Grapefruit

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 4 bucati de sfecla rosie, marime mai mica (sau din conserva/borcan)
  • 1 si 1/2 grapefruit cu pulpa rosie
  • 2 avocado
  • 4 frunze de salata (mai mari sau daca sant marunte, mai multe) 4 linguri de pine nuts (nuci de pin?) Dressing
  • 2 linguri de suc de grapefruit
  • 2 linguri de sirop de artar (maple syrup)
  • 1/4 lingurita cumin
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • optional
  • zahar, otet si hrean

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru dressing se pun intr-un borcan micut si se amesteca foarte bine prin scuturare, se pune deopare pentru a se intrepatrunde aromele.

Se pun bucatile de sfecla la copt sau la fiert si cand sant gata (furculita intre usor in ele), se decojesc si se taie in cuburi, se amesteca cu un suc pregatit din sare, putin zahar, putin otet daca va place si hrean (eu am pus sfecla din borcan, gata preparata)

Se iau 4 farfurii, se aranjeaza pe ele cate o frunza de salata, sau daca sant micute se pun mai multe si peste ele se pune (in mijloc) cate un inel de copt (de bucatarie).

In inelul respectiv se pune (pentru fiecare portie in parte) un strat de sfecla rosie preparata, apoi se curata si se inlatura samburele din cele doua avocado, se taie pulpa cuburi si se aseaza, in strat, peste sfecla.
Se desfac grapefruit-urile si se inlatura semintele si pielitele iar segmentii de pulpa se taie cuburi si ei. .

Peste stratul de avocado se pune, prin stropire, putin din dressing (el se va scurge si peste sfecla) si apoi, ultimul strat, se pun cuburile de grapefruit. Se stropeste inca odata cu putin dressing si se decoreaza dupa placere.

Dupa aceia se presara cate o lingura de pine nuts si se serveste. Eu am decorat cu cateva cranberries uscate, dar reteta originala spune sa se decoreze cu seminte de broccoli incoltite (plantele micute si firave, de pana la 4 zile) Am mancat la pranz salata asta si, sincer, nu mi-a mai trebuit nimic langa ea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cartofi Dauphinoise
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

mi se par geniali, un gust deosebit

Cartofi Dauphinoise
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola