Salata de Boeuf

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
1 minute
Complexitate
medie
Salata de Boeuf

Ingrediente

  • aprox 500 gr carne de porc;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg cartofi;
  • 100 gr castraveti murati;
  • 2 linguri generoase de mustar;
  • Piper macinat si sare, dupa gust;
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert;
  • galbenusul de la 1 ou crud;
  • ulei;
  • Zeama de lamaie;
  • Pentru decor:
  • Albusul de la oul fiert, mazare fiarta, muraturi

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aproximativ 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat cartofii). Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit.

Se taie cartofii, carnea, morcovii si muraturile in cuburi mici si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si mustar. Se amesteca bine.

Pentru maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna ulei in fir subtire, amestecand continuu. Maioneza trebuie sa devina cremoasa si fina.
Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.

O buna parte din maioneza, o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul ramas de la oul fiert, mazare fiarta si muraturi de sezon, fiecare dupa gust si imaginatie.

Nota! La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai carcotasi spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata si resursele pe care ni le permitem.

Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/salata-de-boeuf-revelion-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

    O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare. Consider că...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola