Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet de apa.
Se curata usturoiul de foi, se clateste cu apa, se piseaza si se freaca cu o lingurita de ulei si putina sare pana devine ca o maioneza.
Se spala frunzele de busuioc si se taie marunt, apoi se amesteca cu usturoiul.
Se aseaza ardeii copti intr-un castron, se pune otetul si o lingurita de ulei peste ei, eventual inca putina sare, apoi se pune in mijloc preparatul din usturoi si busuioc si se orneaza cu doua varfuri de busuioc proaspat.
Salata se poate servi alaturi de mancare de fasole.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaVazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa...
Perisoare de pui in sos de rosii cu busuiocIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii