Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Ingrediente

  • Pentru cascaval pane:
  • 230gr cascaval,
  • 2 oua,
  • pesmet,
  • faina alba,
  • sare,
  • ulei pentru prajit
  • Pentru carpaccio de ciuperci:
  • 4-5 ciuperci champignon,
  • 1 ceapa mica uscata,
  • 1 catel usturoi,
  • 1 lingurita busuioc sau cimbru,
  • sare,
  • zahar,
  • otet (balsamic sau nu),
  • ulei
  • Legume:
  • salate de mai multe feluri,
  • rosii,
  • ceapa verde,
  • ridichi

Mod de preparare

1. Cascavalul se taie cuburi si se dau pe rand faina alba, cele 2 oua battue cu putina sare, pesmet, iar ou si iar pesmet. Ideea este ca aceste cubulete sa fie foarte bine impachetate in ou si pesmet.
2. Cubuletele se dau la congelator aproximativ 1 ora (si mai mult, 2-3 ore).
3. Ciupercile se curata, se feliaza in felii nu prea subtiri si se usuca pe gratar sau pe in tigaie fara grasime.
4. Se spala legumele, se usuca salata, se feliaza rosiile si ridichile, se taie coditele de ceapa feliute subtiri. Se aseaza deja pe platou salata, felii de ridiche, ciupercile si feliutele de rosii.
5. Se incinge ulei in tigaie si se prajesc cubuletele de cascaval, la foc iute, foarte repede, atat cat sa se rumeneasca putin pesmetul. !!!Daca apar puncte albe la colturile cubuletelor, inseamna ca nu au fost bine tapetate cu oua si pesmet. Se scot pe servetele pentru a inlatura surplusul de ulei.
6. Se toaca ceapa foarte fin si se caleste in 2-3 linguri de ulei, se adauga usturoliul tocat fin, apoi condimentele, sarea, ½ lingurita zahar si 4-5 linguri otet. Lasati sa se inmoaie putin ceapa.
7. Cubuletele de cascaval se aseaza in mijloc, iar sosul de ceapa se toarna cu grija peste ciuperci.
8. Se presara coditele de ceapa verde peste rosii, se orneaza si daca mai este nevoie se srtopesc legumele cu putin ulei de masline.

Va prezint o reteta de salata cu ’mijloc cald’. In zile de vara, poate inlocui un pranz. Eu va recomand sa urmati pasii in ordinea de mai jos, pentru ca salata este foarte gustoasa cu cascavalul fierbinte si ciupercile incalzite de sos. Contrasteaza nemaipomenit cu gustul racoritor al verdeturilor.

Va recomand si sa folositi cat mai multe verdeturi. Eu am vrut aici sa pun accent pe modul de preparare al cascavalului si al ciupercilor. Se pot face portii individulae la fel de aspectuoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
Bucataras.RO

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta

Ce spuneti de o Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta? Sunt gustoase, usor de facut si au o culoare...

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola