Salata Crocanta de Legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Salata Crocanta de Legume

Ingrediente

  • 5 morcovi
  • 1 cutie porumb dulce boabe
  • 400g broccoli
  • 250 g mozzarella
  • 500 g ciuperci champignion
  • 4 felii de paine
  • 8 frunze de salata verde
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

E vara ... e cald ... e vremea legumelor de tot felul.

Si ce poate fi mai savuros si mai sanatos decat o salata?
Morcovii se curata si se fierb in apa cu sare cca 20 minute, dupa care se taie bucati de 3 cm lungime si apoi pe din doua.

Broccoli-ul se desface buchetele, se spala sub jet de apa rece si se fierbe in apa cu sare cca 20 minute.

Ciupercile si curata de pielita si picioruse, se spala sub jet de apa rece si se taie felii.

Mozzarela se taie felii groase de cca 0, 5 cm.

Intr-un vas termorezistent torni uleiul de masline si asezi, alternativ, un rand de morcovi, ciuperci, broccoli si mozzarella.

Paine o prajesti si o faci bucati mici pe care le presari peste legume. Frunzele de patrunjel le rupi si le presari peste paine. Apoi adaugi porumbul boabe.

Dai totul la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, cat sa se inmoaie putin branza.

Intre timp speli frunzele de salata verde si le asezi in boluri.

Umpli bolurile cu legumele de la cuptor si asezonezi, dupa gust, cu sare si piper proaspat macinate.
Se serveste imediat, in boluri tapetate cu frunze de salata verde.
Poti adauga dresingul preferat sau doar ulei de masline, sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Sandwich-ul pofticiosului
Bucataras.RO

Sandwich-ul pofticiosului

Nu vă e dor de-un PACHEȚEL VESEL? :) Când eram la școală, nu era zi să plec de-acasă fără pachețelul cu...

Sandwich-ul pofticiosului
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!