Porcul in `Gradina cu Salata`

Complexitate
redusa
Porcul in `Gradina cu Salata`

Ingrediente

  • Pentru pulled porc
  • 400 gr carne de porc (macra) 2 lingurite de boia de ardei afumata
  • 1/2 lingurita chilli
  • sare si piper dupa preferinta
  • 1/2 lingurita cayenne
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • oregano (optional) usturoi (optional) pentru salata
  • 1 salata verde (capatana) 1 castravete crud
  • 5-7 ridichi
  • 1/2 ardei rosu
  • 4 felii bacon
  • un pumn de migdale tocate (eu nu am pus ca nu am avut) masline de care doriti
  • parmesan sau cheddar pentru decor (optional) merisoare (cranberries) dressing
  • dupa dorinta fiecaruia

Mod de preparare

Prima data se pregateste carnea de porc. Eu de regula pregatesc mai mult, pot spune ca fac portie dubla si congelez ce ramane, pentru o viitoare folosinta.

Toate ingredientele prevazute in reteta la pregatirea carnii se amesteca intre ele bine de tot (mai putin carnea si vinul) . Apoi se spala carnea bine, se usuca cu un servetel absorbant dupa care se incepe masarea (frecarea) ei cu miroasele (amestecul de condimente).

Dupe ce ne-am asigurat ca este bine acoperita cu de toate, se pune in film alimentar, se infasoara bine de tot, dupa care se pune la frigider peste noapte. a doua zi se scoate de la frigider, se indeparteaza filmul alimentar si se aseaza in vasul de lut, pe care inainte l-am tinut pentru o ora in apa calduta.
Se preancalzeste cuptorul la foc mediu.

Peste carne se pune vinul prevazut in reteta, se aseaza capacul (sa fie ermetic) si se pune la cuptor pentru vreo 2-3 ore sau pana carnea este foarte, foarte, foarte moale.
Se scoate din vas dupa aceia, se aseaza pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite se incepe ruperea (prin sfasaiere) a carnii, dupa care se lasa deoparte.

Se iau feliile de bacon, se taie cubulete si se pun la prajit, cand sant gata se strecoara iar uleiul se pastreaza. Cu el vom pregati dressingul pe care il vom alege

Se ia salata, se spala bine de tot, se desfac frunzele si prin rupere, se marunteste. Se aseaza in vasul din care vom servi. Peste salata se pun, ridichile feliate subtire, ardeiul taiat cubulete foarte mici, castravetele feliat subtire de tot, bucatele micute de bacon, maslinele, merisoarele, dupa care se amesteca. Se lasa asa pana la servire.

Pe doua farfurii se pune salata, se stropeste cu dressingul ales de fiecre si se pune, dupa dorinta, carne de porc deasupra si se decoreaza cu merisoare (sau cheddar/parmesan). Se serveste cu placere lang un pahar de vin alb si dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Quesadilla cu pui
Bucataras.RO

Quesadilla cu pui

Am vazut multe retete de quesadilla si de ceva timp tot imi zicea ca parca as manca si eu. Si cum intr-o zi eram in pana de...

Quesadilla cu pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola