Mung Beans Sprout (Fasole Mung Incoltita sau Germeni de Fasole)

Complexitate
redusa
Mung Beans Sprout (Fasole Mung Incoltita sau Germeni de Fasole)

Ingrediente

  • 1 borcan mai mare (de 1 lt daca folositi 5-6 linguri de fasole)
  • tifon 20/20 cm
  • 3-4 linguri de fasole mung (se gaseste in Romania la magazine naturiste si plafar)
  • 3-4 zile de lucru (cate 2 minute dimineata si alte 2 minute seara

Mod de preparare

Deci, se ia fasolea mung si se pune in borcan, se taie o bucata de tifon si se pune pe gura borcanului, legata cu un elastic de bucatarie, sau cu inelul de la capac (daca aveti borcane cu inel). Se pune apa de la robinet (prin tifon) si se scutura borcanul cu fasole, varsam apa si punem alta si mai spalam inca odata fasolea, repetam si a treia oara operatie.

Scurgem apa afara din borcan si aranjam borcanul cu gura in jos, in pozitie oblica, pe un servetel absorbant, sprijinit de un perete sau de un vas etc, pe masa sau dulapul din bucatarie, dar sa nu fie intr-un loc unde sa ajunga raze de soare pe el si nici lumina prea puternica. Lumina normala din casa este buna.

Se incepe pregatirea seara. a doua zi de dimineata, cand ne trezim si dupa ce ne-am baut cafeluta, luam borcanul, intoarcem cu gura in sus si punem apa in el, scuturam (nu chiar cu putere) sa spalam boabele de fasole, scurgem apa si punem iar, in pozitie oblica, cu gura in jos si sprijinit de ceva.

Procedam la fel seara, inainte de a merge la culcare si apoi in a treia zi dimineata si seara si in a patra zi deja sant bune de mancat. Se poate intampla sa incolteasca mai repede si sa le puteti folosi in a treia zi. Tifonul nu se ia de pe borcan jos decat la sfarsit.

Borcanul pe care il alegem trebuie sa fie ceva mai mare pentru ca boabele incoltite isi maresc volumul foarte mult si trebuie sa le acordam spatiu suficient dezvoltarii. Cand sant gata, se spala intr-un vas cu apa, se aduna de la suprafata apei pielitele cazute de pe fasole si se pune intr-un castron curat, se acopera si se tine la frigider pana la o saptamana.

Sant foarte gustoase, se pot folosi la salate de orice fel, la mancarurile chinezesti sant nelipsite, se pot folosi la aluaturile de clatite sau de pancakes,, ajuta la decorarea mancarrilor si dau un aspect foarte placut si sanatos.

Am sa pun mai multe poze pe care le-am facut pe parcursul zilelor, nu numai dimineata si seara, ca sa se poate vedea modul si rapiditatea de dezvoltare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește...

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola