Floare de Somon Fumee cu Sos de Grepfrut

Complexitate
redusa
Floare de Somon Fumee cu Sos de Grepfrut

Ingrediente

  • somon fumee felii
  • 1 grepfrut
  • laptuca
  • rucula
  • rosie
  • ceapa
  • castravete
  • marar
  • ulei de masline
  • otet

Mod de preparare

Dragii mei, iata si reteta mea pt concursul acestei luni: " floare" de somon fumee cu sos de grepfrut!

Pentru o presoana avem nevoie de: 3-4 felii de somon afumat/fumee (in tara gasiti in Lidl sigur!), un grepfrut, 2-3 felii rosii, 2-3 felii castravete, ft putina ceapa, salata verde-ce aveti: rucula, laptuca etc, cat luati in degete marar uscat sau proaspat daca aveti, ulei de masline, putin otet, sare, piper si cel mai important: un cerc de montat de aluminiu!

Ca sa incepem cu inceputul eu duminica am fost la un fel de " catering" privat si ca de obicei pe unde merg imi uit ustensilele, asa ca in loc de acel super-duper cerc de inox am improvizat cu o folie de aluminiu ce am impaturit-o in 4 si am rulat-o asa la mana, i-am tras niste capse si gata cercul meu!

Asa ... Cel mai important e sa scaotem feliile de grepfrut fara acea pielita amara, sane ramana numai pulpa. Taiem 2 capace la grepfrut asa cum vedeti in poza, punem pe tocator siincepem sa " decupam" gen sculptura coaja groasa a citricului.

Nu va fie teama ca nu o sa mai raman, important e ca prin acea miscare semicerc in jurul lui sa scoatem toata coaja, chiar si pielita amaruie. Dupa ce am terminat de curatat coaja, luati fructul in mana si cu cealalta seapati feliile de pielita ce separa pulpa.

Cand terminati trbuie sa va ramana felii zemoase, fara pielita, iar pieletele toate unite sa fie ca o stea cu 10 colturi. Puneti 4. -5 felii intr-un bol daca faceti pt o persoana, salatele, rosia si castravetele felii, si rezervati.

Sosul/dressingul pt salata il faceti asa: rozeta rama de la gref o staorceti intr-un bol mic, va ies cam 2 linguri de suc, puneti o lingura de ulei, o lingurita de otet de mere sau vin alb -nu folositi otet balsamic!!! - mararul uscat sau proaspat maruntit, ceapa mica-mica mica, sare, piper si bateti cu un tel micut, eu am folosit un mixer mic pt scos spuma de lapte rece:) si a iesit un pic cremos: d

Acum, ca aveti totul gata, luati cercul, il puneti pe farurai finala, umpleti cu amestecul de salate si rosie etc iar jur imprejurul cercului imbracti cu feliiele de somon. Daca e cercul inalt si ingust se pot face mult mai usor formele de floare si pestele sata, cu conditia sa fie felii fine, nu groase :d.

Imediat ce ati terminat, adaugati dressingul in mijloc peste salata si scaoteti cercul. Se serveste cu paine prajita sau normala. Cum e vara si e cald un vin alb sec sau un pahar de sampanie: wink: /vin spumos pot acompania la el de bine. e un aperitiv ideal pt o cina sau poate fi un " brunch" perfect pt o duminica cu prieteniii :wink: :wink:

super spor va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel
Bucataras.RO

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Am un smochin care se comporta cum vrea frunza lui, adica abia acum au inceput sa se coaca smochinele, inca nitel si dadea...

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola