Reteta de paleuri cu ciocolata

Portii
40
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Reteta de paleuri cu ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de paleuri cu ciocolata
  • 130 gr unt (80% grasime)
  • un praf sare
  • 120 gr zahar pudra (daca preferati mai dulci, suplimentati)
  • 3 oua mari (sau 4 mai micute)
  • 280 - 300 gr faina de grau (in functie de marimea oualor)
  • 5 gr praf de copt
  • crema:
  • 250 gr ciocolata
  • 200 ml smantana lichida (30%)
  • in plus:
  • 100 gr ciocolata topita pt glazurat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de paleuri cu ciocolata:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se prepara mai intai crema pentru ca trebuie sa stea cateva ore la frigider pentru a se intari.
Se pregateste compozitia.
Intr=un vas, se pun untul moale, praf de sare si zaharul pudra. Se mixeaza pana devine cremos, apoi se incorporeaza cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt cu oua. In functie de marimea oualor, este posibil sa intre mai multa sau mai putina faina. Compozitia rezultata trebuie sa fie ferma, dar maleabila pentru a putea fi spritata in tava.
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza bastonase groase de 2 cm sau cate un mot cu diametrul de 3-4 cm, la distanta de 3-4 cm unul de altul.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor.
Dupa coacere, se scot si se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Se umplu cu crema de ciocolata si se lipesc cate doua presand usor sa adere la crema. Se glazureaza cu linii subtiri si fine de ciocolata topita.
Se pastreaza ideal intr-o cutie de platic, inchisa ermetic, pentru a le pastra moi si fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cannelloni cu carne de curcan
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne de curcan

Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in...

Cannelloni cu carne de curcan
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel