Ingrediente

Umplutura
1 varza potrivita
1 ceapa, optional
ulei
sare
piper, proaspat macinat
cimbru proaspat sau uscat
Aluat
2 linguri ulei
150 ml lapte
1 lingura zahar
1 praf de sare
500 g faina
2 oua
1 ¼ lingurita drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Umplutura
Tocati varza, presarati sare, framantati-o putin si lasati-o 20- 30 min sa-si lase apa si sa se inmoaie.
Intre timp, caliti in ulei incins ceapa tocata marunt (optional), adaugati varza stoarsa in mana si caliti in continuare, amestecand mereu, pana cand varza devine translucida.
Spre sfarsit, condimentati cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Lasati la racit.

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru uns cu putin ulei si impariti coca in cateva parti pentru a lucra mai usor. Luati o parte de aluat si intindeti-l in foaie dreptunghiulara, tinand restul de aluat, fie acoperit cu un servet, fie uns la suprafata cu putin ulei pentru a impiedica uscarea lui.

Taiati foaia de aluat sub forma de patratele, puneti la mijloc o cantitate generoasa de varza, acoperiti umplutura cu aluat si rotunjiti fiecare bucata intre palme. Asezati-le intr-o tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenusurile batute bine.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20- 30 min, la foc potrivit sau pana cand varzarile sunt facute si frumos rumenite. Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varzari" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varzari