Varzari

Complexitate
redusa
Varzari

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1 varza potrivita
  • -1 ceapa, optional
  • -ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -cimbru proaspat sau uscat
  • Aluat
  • -2 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 lingura zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina
  • -2 oua
  • -1 ¼ lingurita drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • -2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Umplutura
Tocati varza, presarati sare, framantati-o putin si lasati-o 20- 30 min sa-si lase apa si sa se inmoaie.
Intre timp, caliti in ulei incins ceapa tocata marunt (optional), adaugati varza stoarsa in mana si caliti in continuare, amestecand mereu, pana cand varza devine translucida.
Spre sfarsit, condimentati cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Lasati la racit.

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru uns cu putin ulei si impariti coca in cateva parti pentru a lucra mai usor. Luati o parte de aluat si intindeti-l in foaie dreptunghiulara, tinand restul de aluat, fie acoperit cu un servet, fie uns la suprafata cu putin ulei pentru a impiedica uscarea lui.

Taiati foaia de aluat sub forma de patratele, puneti la mijloc o cantitate generoasa de varza, acoperiti umplutura cu aluat si rotunjiti fiecare bucata intre palme. Asezati-le intr-o tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenusurile batute bine.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20- 30 min, la foc potrivit sau pana cand varzarile sunt facute si frumos rumenite. Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot

Este tocana copilariei mele. Buna tare. "Ziua cand imi rasfat nevasta"

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola