Umplutura Sarata in Impletitura - Treccia Ripiena Salata

Complexitate
redusa
Umplutura Sarata in Impletitura - Treccia Ripiena Salata

Ingrediente

  • Pentru o impletitura de 35 x 23 cm:
  • Aluat
  • -50 g untura, la temperatura camerei
  • -15 g sare
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie proaspata / 7 g drojdie uscata
  • -35 g zahar
  • -250 g apa, calduta
  • Umplutura
  • -felii de salam
  • -parmezan ras / cascaval ras / branzeturi
  • -felii de emmentaler
  • -rosii cherry
  • Altele
  • -galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte, pentru uns

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute.

Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta. Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana. Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul.

Intindeti in foaie dreptunghiulara, fie pe planul de lucru usor infainat, fie direct pe foaie de copt.
Impartiti imaginar in 3, pe lungime si taiati partile exterioare in fasii egale si nu prea groase.
Puneti umplutura pe partea centrala, astfel: felii de salam (asezate unele langa altele); presarati uniform cu parmezan / cascaval; asezati pe mijlocul umpluturii cateva rosii cherry; puneti feliile emmentaler.

Acoperiti umplutura, impletind fasiutele: aduceti o fasie din dreapta peste umplutura, apoi una din stanga, suprapunand usor fasiile si capetele. Continuati impletirea pana la ultima fasie.

Transferati deodata cu hartia de copt in tava si ungeti cu galbenus usor batut cu lapte.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade si coaceti la acesta temperatura timp de 30 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati sa se racoreasca pe un gratar.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Desert chec zebra cu portocale
Bucataras.RO

Desert chec zebra cu portocale

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Desert chec zebra cu portocale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola