Ingrediente

faina alba tip 650 1 kg
apa sare drojdie de bere cat o nuca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Seadauga apa calda (40 grade) ca de paine peste drojdie, se face o maia mioca cu care se framanta faina care o avem si facem un aluat mai consistent ca textura si uscat.

Il lasam la dospit o ora acoperit bine cu un srergar, dupa care divizam aluatul.
Bucatile mici de 100 gr, se modeleaza la rotund, si se mai lasa la dospit inca 20 de min acoperite.

Se curata plita pe care se coc, se ia cate o bucata de coca se intinde foaie la 1 cm grosime si se aseaza pe plita sa se coaca.

Se coace pe o parte si pe allta.
Se continua pana terminam toate bucatile
Se serveste in loc de paine cu compoturi, cu dulcegarii, cu branzeturi si cu lactate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turte pe Plita" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  19.02.2013 17:55:21

Este cea mai veche forma de paine si cea mai savuroasa dintre painiFacand derogare de la plita strabunii aveau o piatra mare pe care o asezau in vatra focului si pe ea coceau aceste turte

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turte pe Plita