Preparam aluatul dupa regulile impuse pana acum si il lasam la odihna sa se dospeasca mai mult de o jumatate de ora.
Divizam aluatul la 100 de gr bucatasi cand terminam le lasam iarasi la odihna,.
Intre timp frecam branza coapta cu zaharul punem ouale si lamaia, mestecam iar de este cazul adaugam 2-3 linguri de faina sa se lege umplutura.
Intindem foaia cu ciucitoruldupa care pe una din jumatati asezam doua linguri de umplutura, tragem parte peste parte foaia de aluat, si cu ajutorul unei furculite presam marginile ce se suprapun pentru a nu iesi umplutura afara.
Se coc pe plita pe ambele parti.
Pot fi catalogate ca un desert autentic romanesc si poate fi insotit de lactate, de compoturi sau simple, calde sau reci.
De fiecare dată când pregătesc aceasta reteta ma ia nostalgia pentru zilele de copilărie,...
Reteta desert de gris cu migdale (reteta video)Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mere
Comentarii