Curatati fructele de samburi si de coaja. Taiati-le cubulete. Adaugati zahar dupa gust (eu am pus 4 linguri), faina si scoartisoara. Faina va colecta sucul fructelor, il va pastra in prajitura si-l va impiedica sa se imprastie prin tava.
Pe blatul de lucru, puneti una peste alta, 3 foi de placinta dupa ce in prealabi le-ati uns cu unt topit. Taiati foaia in 3, pe lungime.
Puneti pe fiecare fasie cate o lingura de umplutura, apoi impaturiti din colt in colt pana ajugeti la capat. Inchideti cu grija colturile formate.
Puneti triunghiurile in tava, pe hartie de copt. Ungeti-le cu unt topit si presarati-le cu zahar cu cristalul mare. Coaceti la foc potrivit aprox. 15 minute. Sunt gata cand sunt usor rumenite.
Se pot folosi diferite umpluturi dulci sau sarate. Puteti folosi orice fel de fructe va plac sau carne, ciuperci, spanac, branza dulce sau sarata.
Daca umplutura este sarata, presarati cascaval ras sau seminte de mici (mac, susan).
pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii