Tarhana (Paste de Casa Taranesti)

Complexitate
redusa
Tarhana (Paste de Casa Taranesti)

Ingrediente

  • 2 oua
  • 12 linguri de faina (cantitatea poate varia in functie de faina folosita)
  • 1/4 lingurita de sare
  • 2 jumatati de coaja de ou pline cu apa

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron si se bat, se pune sare intr-o jumatate de coaja si se umple cu apa, se amesteca bine pana se topeste sarea si se toarna peste ouale batute, se adauga faina si se incepe framantatul.

Aluatul se va framanta ceva mai greu, va fi sfaramicios, foarte sfaramicios dar adaugam tot cate putin din apa pe care o avem pregatita in a doua jumatate de coaja ramasa de la ou.

Framantam pana obtinem un aluat foarte vartos si destul de uniform. Lasam la odihnit jumatate de ora dupa care verificam daca ne mai trebuie faina sau nu. . In cazul in care mai trebuie sa adaugam faina, o punem tot cate o lingurita odata sa nu ne trezim ca am pus prea mult si trebuie sa ma adaugam apa ... in cazul asta tarhana nu iese cum trebuie.

Aluatul tare se va rade pe razatoarea de mere si se va usca pe un stergar de in sau canepa. Din cand in cand se mai afaneaza tarhana pentru a putea scapa cat mai repede de umezeala aluatului.

Se consuma fiert in apa/supa de pui/supa de oase/supa de legume (dupa cum va este pofta) se serveste ca si garnitura langa tocanite sau langa fripturi, se poate fierbe in supele de rosii sau se fierb simplu in lapte cu un strop de sare si zahar dupa gust si se consuma pe post de desert, sau pe post de mic dejun in locul grisului cu lapte sau orez cu lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!