Sticky Buns

Complexitate
redusa
Sticky Buns

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj (puff pastry)
  • 2-3 linguri scortisoara
  • 3 cani zahar brun
  • 150 g unt
  • stafide
  • nuca

Mod de preparare

Tinem foietajul la temperatura camerei, cind foile sint dezghetate le desfacem si le ungem cu unt topit.

Pentru umplutura pregatim asa:
3 cupe de zahar brun in care punem 2-3 lingurite de scortisoara si si distribuim compozitia pe cele doua foi pe care le-am uns in prealabil cu untul topit.

Presaram stafide, iar eu am mai pus citeva lingurite de dulceata de visine (si a meritat) si nuca taiata cu cutitul. Foaia umpluta se ruleaza si se taie cam 6 buc (cam atit a fost marimea foii mele)

150 g unt moale la temperatura camerei se invirte cu 2 cupe de zahar brun si se pune cu lingurita in tava de briose. Peste el mai presaram citeva bucatele de nuca taiata cu cutitul, peste care punem bucatile de foietaj.

Tavitele (eu am folosit si teflon si de folie asa mi s-a ajuns), le punem intr-o alta tava in care putem pune hirtie de copt.

E important sa folosim inca o tava din doua motive:
- daca se umfla zaharul , sa nu dea in cuptor sa va afumati casa cum am patit eu la prima tura
- si totodata nu se arda in partea de jos.

Se dau la cuptor pentru 30- 35 de min la o temp de 400F sau 200C sau pina sint aramii.

Eu le-am intors pe fiecare in cupa dupa ce le-am scos si le-am lasat cam 5 min.

De preferat a se consuma calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
Bucataras.RO

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7

Intr-adevar, mancarea iese tare gustoasa la acest aparat. Legumele isi pasteaza gustul si culoarea, iar carnea iese frageda,...

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola