Scoverzi cu Curechi si Crumple (Placintute cu Varza si Cartofi)

Complexitate
redusa
Scoverzi cu Curechi si Crumple (Placintute cu Varza si Cartofi)

Ingrediente

  • 300 gr aluat de paine dar ceva mai moale
  • 2 linguri de varza murata (marunta de tot)
  • 2 cartofi potriviti, copti la cuptor
  • sare si piper, daca mai este cazul (depinde de gustul verzei folosite)
  • untura cat o nuca (eu am folosit ulei de coconut)
  • o lingurita de unt

Mod de preparare

De data asta eu am fentat si am luat-o pe scurtatura pentru ca am avut cumparat un aluat de pizza (care e ca si cel de paine), am avut si cateva linguri de varza tocata si murata intr-un borcanel si cum aluatul prea mult nu se poate tine la frigider, am purces la treaba ..... mi-a venit pofta pe scoverzile astea in timp ce ma uitam prin frigider dupa resturi de alimente ca sa fac o pizza.

Deci, cartofii se coc in cuptor sau in microunde si dupa racorire (atat cat sa ii puteti tine in mana fara sa va ardeti) se decojesc si se pun intr-o farfurie si cu ajutorul unei furculite, se zdrobesc. Se pune lingurita de unt peste ei, sare si putin piper, se amesteca bine pana s topeste untul. Apoi se adauga varza murata, se omogenizeaza, se portioneaza in 5-6 si se pun deoparte.

Se ia aluatul de paine, se portioneaza in 5-6 bucatele, prin taiere, nu prin rupere.
Fiecare bucatica de aluat se intinde putintel, se ia cu lingura din compozitia de varza si cartofi (o portie) se face o mingiuta din ea, se pune in mijlocul aluatului intins. Este bine de stiut ca, daca aluatul e prea vartos, scoverzile nu se lipesc bine, nu sant maleabile si umplutura poate sa iasa din ele in momentul in care le intindem si le pregatim pentru prajit.

Deci dupa ce am pus amestecul varza/cartofi, aducem spre mijloc marginile aluatului si ne asiguram ca sant bine lipite intre ele. Dupa ce am procedat la fel cu toate scoverzile, punem o tigaie pe foc si din untura prevazuta la reteta, luam putintel si ungem tigaia. Cand este infierbantata suficient, se pune prima scovarda in tigaie. In timpul in care se infierbanta untura si tigaia, noi intindem pe rand scoverzile. Le facem subtiri de circa jumatate de centimetru grosime.

Le prajim in tigaie, la foc mic, mai miscam de tigaie din cand in cand sa nu ardem aluatul prea tare, apoi intoarcem pe partea cealalta si prajim. Procedam la fel cu toate celelalte.
Se servesc asa simple, cu lapte batut sau lapte dulce, cu smantana sau chiar langa o tocana de carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Nuci cu cacao si crema de vanilie
Bucataras.RO

Nuci cu cacao si crema de vanilie

Bunatati pentru colindatori Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai...

Nuci cu cacao si crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola