Scones cu Morcov si Gorgonzola

Postat pe: 09-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 8 scones:
250 g faina de grau alba (fara emulgatori)
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
un praf de nucsoara proaspat razalita
piper proaspat macinat
80 g unt foarte rece taiat bucati mici (80-82%) - tineti in congelator cateva minute
50 g gorgonzola rece rupta bucati mici
1 morcov razalit fin
1/2 ceapa rosie taiata marunt
80 g smantana (intre 20-30%)
1 ou ecologic + 1 pentru uns

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°c (gaz 6). Intr-un blender puneti faina, praful de copt, sarea, piper, nucsoara si pulsati ca acestea sa se amestece bine. Adaugati bucatile de unt si pulsati din nou pana cand untul este bine incorporat si faina are o textura nisipoasa.

Transferati intr-un bol si adaugati morcov, ceapa si gorgonzola. Amestecati si inglobati bine acestea. Intr-un alt bol bateti oul cu smantana apoi turnati peste amestecul de faina. Formati intr-un aluat. Acesta va fi putin lipicios dar presarand putina faina incercati sa-l modelati intr-un cerc si impartiti acesta in 8 bucati.

Formati bile apoi apasati-le usor. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu, ungeti cu ou batut deasupra si coaceti 16-20 de minute, sau pana cand au o culoare aurie. Scoateti-le si lasati sa se raceasca pe un gratar de racire cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
Serviti simplu, cu putin unt sau pentru mini sandwich-uri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Scones cu Morcov si Gorgonzola" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Scones cu Morcov si Gorgonzola