Scones cu Dovleac si Glazura cu Sirop de Artar

Postat pe: 03-12-2012
(0)

Ingrediente

12 biscuiti
Pentru aluat:
219 faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
60 g zahar brun
1/2 lingurita extract de vanilie
86 g unt nesarat rece taiat bucati mici
1/2 cana dovleac puree
2 linguri fistic nesarat macinat
80 ml lapte batut
1 ou cu putin lapte
Pentru glazura:
2 linguri zahar pudra
1/2 lingurita sirop de artar
cativa stropi de lapte

Mod de preparare

Intr-un bol cu telul amestecati faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Transferati intr-un blender si pulsati cu untul cateva secunde pana cand este incorporat, 10-15 secunde. Se poate si cu mana doar ca va dura mai mult.

Puneti amestecul inapoi in bol si adaugati dovleacul puree, zaharul, fisticul, amestecati dupa care puneti laptele batut, vanilia si cu o furculita formati intr-un aluat. Transferati pe o suprafata cu faina, presarati putin si pe aluat si formati un dreptunghiular.

Aduceti 1/3 din aluat spre mijloc apoi 1/3 din cealalta parte peste. Presarati putina faina, intoarceti, apasati usor sa revina la forma precedenta si repetati procesul de doua ori. La final formati incat aluatul sa aiba 20 cm l si 15 cm l.

Taiati acesta in jumatate pe lungime si in 3 pe latime dupa care fiecare patrat in jumatate pe diagonala. Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Transferati biscuitii intr-o tava de copt cu folie de aluminiu. Bateti oul cu putin lapte si cu o pensula ungeti aluatul deasupra.

Coaceti aproximativ 20 de minute, depinde de cuptor. Intr-un bol mic puneti zahar pudra, sirop de artar si cativa stropi de lapte. Amestecati si ajustati daca e prea gros sau subtire. Asezati biscuitii pe un gratar de racire apoi glazurati. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.

* Daca folositi fistic sarat puneti mai putina sare sau chiar deloc.
Acestea merg foarte bine acompaniate de bautura calda preferata cat si simple.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Scones cu Dovleac si Glazura cu Sirop de Artar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Scones cu Dovleac si Glazura cu Sirop de Artar