Scones

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Scones

Ingrediente

  • Pentru 8 bucati (plus marginile)
  • 2 cups (280-290 gr, depinde de umiditate)
  • faina
  • 2 oua mijlocii (unul la aluat si al doilea ptr uns)
  • 2 1/2 linguri scuturate de zahar
  • 3/4 lingura de praf de copt
  • 55 gr unt moale
  • 125 ml lapte
  • 2 1/2 linguri de stafide aurii (galbene-sultans)

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la 425 f (220C), se pregateste o tava cu hartie de copt.

se pun toate ingredientele, cu exceptia unui ou si a stafidelor, in vazul mixerului sau in vasul in care urmeaza sa framantati aluatul. Daca folositi masina, se ataseaza paleta si se invarte pentru 2 minute exact, la viteza cea mai mica. Daca framantati manual se face pentru 5 minute exact. Framantatul de durata mai mare face ca sconurile sa fie un esec.

Eu am amestecat prima data ingredientele uscate, apoi am batut oul cu putin lapte din cantitatea prevazuta si l-am adaugat peste faina, apoi untul cubulete si restul de lapte, toate astea cu mixerul mergand si cu ochii pe ceas, sa nu depasesc timpul de 2 minute de framantare.

Dupa cele 2 minute (5 pentru framantarea manuala) se incorporeaza stafidele, se mai impatura aluatul cateva secunde si se scoate apoi pe o suprafata de lucru, infainata. Aluatul este moale si lipicios. Se da o forma rotunda, groasa de 4 cm. (se foloseste sucitorul sau, prin apasare usoara, degetele).

Se ia o inelul de copt (sau un pahar cu muchia foarte subtire) si se decupeaza biscuitii. Se aseaza pe tava de copt pregatita din timp.

Oul ramas se sparge, se amesteca cu putina apa si se ung biscutii pe suprafata lor cu solutia obtinuta. Trebuie sa avem mare grija sa nu curga solutia de ou pe marginile biscuitilor pentru ca ii opresc din crestere.

Se pune tava cu biscuiti la frigider pentru jumatate de ora, se scoate, se mai unge inca odata, prin pensulare, cu solutia de ou/apa, la fel, avand grija sa nu se prelinga pe margini, dam la cuptorul preancalzit si coacem 12-15 minute, scoatem de la cuptor, racim pe un gratar.

Servim cu unt si gemul preferat lana o cana cu lapte
Este un mic dejun satios si asa cum am mai spus, pacatos de bun, care da dependenta.

In urma taierii au ramas resturile de aluat, care daca le framantam, nu vor mai creste in cuptor, dar vor fi la fel de pufoase in interior. Pentru exemplificare, am sa atasez si doua poze cu tava si farfuria cu resturi (scrie la poze care sant)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Bucataras.RO

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si...

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!