Rulouri cu Ficatei de Pui

Complexitate
redusa
Rulouri cu Ficatei de Pui

Ingrediente

  • Umplutura
  • -2 cepe medii
  • -ulei
  • -500 g ficatei de pui
  • -1 lingura boia dulce / paprika
  • -1 lingurita vegeta de casa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -chilli, dupa gust
  • -7 catei de usturoi, tocati marunt
  • -70 g unt
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • Aluat
  • -500 g faina
  • -50 g unt
  • -1 lingurita zahar tos
  • -1 varf de cutit sare
  • -260 ml lapte caldut
  • -1 ou
  • -1 pliculet drojdie uscata (7 g) / 21- 25 g drojdie proaspata
  • Altele
  • -1 ou
  • -100 ml lapte
  • -susan / mac, pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Umplutura
Caliti ceapa tocata in putin ulei incins pana incepe sa se rumeneasca, apoi puneti-o la scurs intr-o strecuratoare pentru a indeparta surplusul de ulei. Curatati ficateii de pui, spalati-i bine si lasati-i la scurs.
Puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu ulei, condimentati-i cu boia, vegeta de casa, sare, piper, chilli si amestecati. Adaugati ceapa calita si omogenizati.

Dati la cuptorul incins pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce ficateii sunt facuti si usor prajiti. Cu 5 min inainte de a fi gata, presarati cu usturoi tocat marunt si dati din nou la cuptor.

Scoateti vasul termorezistent din cuptor, zdrobiti foarte bine ficateii cu o furculita, adaugati untul, verdeata si amestecati cat este cald pana ce untul este topit si bine incorporat.
Lasati la racit.

Aluat
Pregatiti aluatul in masina de paine punand ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, sarea si zaharul dizolvat in laptele caldut, faina cernuta, oul si drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, atunci alifiati-o cu zahar si diluati-o cu ½ din cantitatea de lapte caldut.
Setati programul de aluat (framantat si dospit).

Daca nu aveti masina de paine, framantati aluatul cu mana: cerneti faina intr-un castron, adaugati untul topit si racorit, sarea si zaharul dizolvat in laptele caldut, oul, drojdia uscata si framantati pana abtineti un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zahar, diluati cu cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si impartiti-l in circa 8 parti egale.

Intindeti fiecare biluta intr-o foaie dreptunghiulara, impartiti imaginar in 2 pe lungime, apoi crestati o jumatate din dreptunghi in 6- 7 fasiute, folosind un cutit bine ascutit sau un cater.

Puneti cate 2- 3 lingurite de umplutura la marginea necrestata a dreptunghiului, rulati incepand dinspre umplutura spre fasiute, apoi petreceti fasiutele peste ruloul intreg.

Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati circa 45 min la dospit, in loc cald, ferit de curenti.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu susan / mac. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 25 min, la 180 grade sau pana ce rulourile sunt facute si frumos rumenite.

Pot fi servite caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Se pastreaza pufoase, moi si bune mai multe zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
Bucataras.RO

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella

Dacă vrei să te bucuri de un "fast food" delicios chiar la tine acasă, atunci această rețetă de snițel cu...

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!