Rulada cu Urzici si Ciuperci (de Post)

Complexitate
redusa
Rulada cu Urzici si Ciuperci (de Post)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr margarina
  • 700 gr faina
  • 400 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 800 gr urzici (eu am avut congelate)
  • 300 gr ciuperci champignon (eu am avut congelate)
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 3 lingurite marar tocat (eu am avut uscat)
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust

Mod de preparare

Preparare aluat:
Faina proaspat cernuta se amesteca cu margarina. Cand margarina s-a incorporat bine se adauga apa calduta, sarea si otetul. Toate ingredientele se amesteca bine pana se formeaza un aluat omogen. Aluatul obtinut se pune in frigider pentru aproximativ o ora.
Intre timp se prepara compozitia de urzici.

Preparare umplutura:
Urzicile se fierb in apa cu putina sare. Acestea nu se fierb in totalitate!!! Dupa ce se ia de pe foc, acestea se pun la scurs si se lasa la racit, urmand sa fie taiate marunt.

Ceapa se taie cubulete micute si se caleste pana devine transparenta in ulei. Peste se adauga ciupercile taiate feliute. Acestea se lasa pe foc pana ce se evapora apa. Cand apa s-a evaporat se adauga usturoiul zdrobit. Peste aceasta compozitie se adauga si urzicile taiate marunt. Compozitia obtinuta se mai lasa pe foc pana ce urzicile se patrund. Cand totul este gata se adauga mararul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si vegeta. Compozitia se lasa sa se raceasca!!!

Aluatul se imparte in patru parti egale. Se intinde din fiecare bucatica cate o foaie subtire si se umple cu compozitia de urzici si ciuperci. Fiecare foaie se ruleaza precum o rulada si se aseaza in tava pe foaia de copt.

Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce ruladele se rumenesc usor.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se taie feliute potrivite la fel ca si cele de rulada.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pulpe de pui cu cartofi
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola