Rozete cu Zmeura

Complexitate
redusa
Rozete cu Zmeura

Ingrediente

  • 560 g de faina
  • 320 g de apa
  • 3 linguri mari de ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri rase de zahar
  • 7g de drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • gem sau dulceata de zmeura
  • 2 lingurite de sirop de zmeura
  • 2 linguri cu varf de zahar praf
  • 1 lingura de apa
  • o manuta de migdale taiate fin

Mod de preparare

Punem apa, sarea, uleiul, faina, zaharul si drojdia in aceasta ordine in masina de paine si facem un aluat suplu, lasam sa creasca cam 40 de minute - 1 ora. Pe planul uleiat taiam fasii din aluat si le intindem cu ajutorul sucitorului. Depunem cam o lingurita de dulceata sau gem si inchidem fasia in asa fel ca dulceata sa fie inchisa in interior. Rotim apoi ca un snur tinand de capele si la final formam rozeta in forma de melc.

Asezam rozetele pe o tava cu hartie de copt sau de silicon si mai lasam cam 10 minute la temperatura ambianta. Ungem cu ajutorul pensulei rozetele cu ulei si dam la cuptorul incins la 200 grade C (la mine cu aer pulsat), cam 25 de minute, sau pana se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop umed si unul uscat, timp de 4-5 minute.

Intre timp pregatim din zaharul pudra, sirop si apa, o glazura lunga, ce o vom turna deasupra rozetelor cand s-au racorit putin. Prajim pe uscat migdalele si presaram deasupra rozetelor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Pilaf cu urzici si ciuperci
Bucataras.RO

Pilaf cu urzici si ciuperci

Am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...

Pilaf cu urzici si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!