Ingrediente

Pentru aluat:
200 gr unt
5 linguri ulei
150 gr zahar
1 pachet zahar vanilat
6 oua
300 gr faina
100 gr amidon
1 pachet praf de copt
coaja rasa de lamaie
Pentru crema:
1 pahar (cca 600 g) afine
1 tableta (100 g) ciocolata Milka alba
1 pahar (200 g) smantana
100 ml lapte
Pentru pete:
2 tablete (de cate 100 g) ciocolata Milka alba
150 g zahar pudra
34 linguri sirop de afine
10 g unt de cocos, de ex Palmin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Untul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se proceseaza cu mixerul, pana se obtine un amestec spumos.

In amestec se vor incorpora, pe rand, la interval de cate un minut, ouale.

Separat, se amesteca faina, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie, si se adauga apoi in aluat.
Afinele se vor strecura. Pastrati siropul scurs.

Se topeste tableta de ciococala Milka, si se adauga o lingura cu varf de smantana. Se amesteca bine.

Intr-un castron se varsa restul de smantana, in care se va adauga ciocolata topita.

La final, se vor incorpora in acest amestec afinele scurse. Mixati totul foarte bine

Intr-o forma de prajituri cu marginea inalta, unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt, se rastoarna 3/4 din aluat si se niveleaza cu o spatula de plastic.

Intindeti apoi uniform crema de smantana, si amestecati foarte putin cu un tel, astfel incat sa amestecati o cantitate mica din crema, cu aluatul deja intins in tava.

In final, amestecati restul de aluat cu lapte si turnati peste crema de smantana.

Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins la 180C
Se rupe in bucati o tableta de ciocolata Milka alba si se aduce la topit, pe aragaz sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a topit, amestecati bine.

Dupa ce s-a cernut, in zaharul pudra se amesteca sirop de afine. Acest amestec nu trebuie sa fie prea fluid.

Adaugati treptat, la amestecul de zahar pudra cu sirop de afine, ciocolata Milka topita si amestecati bine.

Dupa ce s-a racit, ungeti prajitura cu acest amestec si lasati sa se intareasca.

A doua tableta de ciocolata Milka alba, se va topi si se va amesteca cu unt de cocos. Cu o lingurita, se va imparti, sub forma de pete, pe intreaga suprafata a prajiturii.

Se serveste normal pe o farfurie la orice ocazie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Milka" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Milka