Ingrediente
● Pentru aluat: |
● 200 gr unt |
● 5 linguri ulei |
● 150 gr zahar |
● 1 pachet zahar vanilat |
● 6 oua |
● 300 gr faina |
● 100 gr amidon |
● 1 pachet praf de copt |
● coaja rasa de lamaie |
● Pentru crema: |
● 1 pahar (cca 600 g) afine |
● 1 tableta (100 g) ciocolata Milka alba |
● 1 pahar (200 g) smantana |
● 100 ml lapte |
● Pentru „pete“: |
● 2 tablete (de cate 100 g) ciocolata Milka alba |
● 150 g zahar pudra |
● 3–4 linguri sirop de afine |
● 10 g unt de cocos, de ex Palmin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min
Untul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se proceseaza cu mixerul, pana se obtine un amestec spumos.
In amestec se vor incorpora, pe rand, la interval de cate un minut, ouale.
Separat, se amesteca faina, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie, si se adauga apoi in aluat.
Afinele se vor strecura. Pastrati siropul scurs.
Se topeste tableta de ciococala Milka, si se adauga o lingura cu varf de smantana. Se amesteca bine.
Intr-un castron se varsa restul de smantana, in care se va adauga ciocolata topita.
La final, se vor incorpora in acest amestec afinele scurse. Mixati totul foarte bine
Intr-o forma de prajituri cu marginea inalta, unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt, se rastoarna 3/4 din aluat si se niveleaza cu o spatula de plastic.
Intindeti apoi uniform crema de smantana, si amestecati foarte putin cu un tel, astfel incat sa amestecati o cantitate mica din crema, cu aluatul deja intins in tava.
In final, amestecati restul de aluat cu lapte si turnati peste crema de smantana.
Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins la 180°C
Se rupe in bucati o tableta de ciocolata Milka alba si se aduce la topit, pe aragaz sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a topit, amestecati bine.
Dupa ce s-a cernut, in zaharul pudra se amesteca sirop de afine. Acest amestec nu trebuie sa fie prea fluid.
Adaugati treptat, la amestecul de zahar pudra cu sirop de afine, ciocolata Milka topita si amestecati bine.
Dupa ce s-a racit, ungeti prajitura cu acest amestec si lasati sa se intareasca.
A doua tableta de ciocolata Milka alba, se va topi si se va amesteca cu unt de cocos. Cu o lingurita, se va imparti, sub forma de pete, pe intreaga suprafata a prajiturii.
Se serveste normal pe o farfurie la orice ocazie Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Milka" nu uita sa ii faci un review.
In amestec se vor incorpora, pe rand, la interval de cate un minut, ouale.
Separat, se amesteca faina, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie, si se adauga apoi in aluat.
Afinele se vor strecura. Pastrati siropul scurs.
Se topeste tableta de ciococala Milka, si se adauga o lingura cu varf de smantana. Se amesteca bine.
Intr-un castron se varsa restul de smantana, in care se va adauga ciocolata topita.
La final, se vor incorpora in acest amestec afinele scurse. Mixati totul foarte bine
Intr-o forma de prajituri cu marginea inalta, unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt, se rastoarna 3/4 din aluat si se niveleaza cu o spatula de plastic.
Intindeti apoi uniform crema de smantana, si amestecati foarte putin cu un tel, astfel incat sa amestecati o cantitate mica din crema, cu aluatul deja intins in tava.
In final, amestecati restul de aluat cu lapte si turnati peste crema de smantana.
Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins la 180°C
Se rupe in bucati o tableta de ciocolata Milka alba si se aduce la topit, pe aragaz sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a topit, amestecati bine.
Dupa ce s-a cernut, in zaharul pudra se amesteca sirop de afine. Acest amestec nu trebuie sa fie prea fluid.
Adaugati treptat, la amestecul de zahar pudra cu sirop de afine, ciocolata Milka topita si amestecati bine.
Dupa ce s-a racit, ungeti prajitura cu acest amestec si lasati sa se intareasca.
A doua tableta de ciocolata Milka alba, se va topi si se va amesteca cu unt de cocos. Cu o lingurita, se va imparti, sub forma de pete, pe intreaga suprafata a prajiturii.
Se serveste normal pe o farfurie la orice ocazie Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Milka" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany