Intr-un bol se pun lingurile de zahar, lingurile de ulei, lingurile de lapte, praful de copt, oul, sarea si coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca bine si se pune faina, cat cuprinde, asa incat, la sfarsit, sa aveti un aluat, care nu se lipeste de maini.
Dupa ce s-a format aluatul. Compozitia se imparte in doua parti. Jumatate din compozitie, se intinde, pe o hartie de copt, care a fost taiata, dupa forma tavii.
Hartia cu aluatul intins, se pune in tava.
Prunele se spala, se taia in doua, se scot samburii si se aranjeaza peste aluatul din tava. Odata umpluta toata foaia, cu prune, se intinde compozitia ramasa, pe masa, data cu faina. Foaia intinsa se pune peste prune.
Tava se da la cuptor, pana cand prajitura priunde o culoare maronie. Se lasa la racit, inainte de a se taia.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii