Pogacelele Mele cu Jumari

Complexitate
redusa
Pogacelele Mele cu Jumari

Ingrediente

  • -30 g drojdie proaspata / 10 g drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -500 g faina
  • -100 g margarina, la temperatura camerei
  • -20-50 ml vin alb
  • -100-150 ml smantana
  • -1 lingurita rasa sare
  • -400 g jumari, tocate grosier
  • -sare si piper, proaspat macinat
  • -1 galbenus pentru uns
  • -seminte de chimion, pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald.

Adaugati la faina cernuta drojdia activata, margarina, vinul, 100 ml smantana si incepeti sa framantati. Daca aluatul o cere puneti si restul de smantana. Framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand spre sfarsit si sarea.

Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 deget- cca 1,5 cm (Obligatoriu!)

Presarati deasupra jumarile tocate grosier, sare si piper, dupa gust (condimentati destul de bine pentru a fi picante) si rulati sub forma de sul.

Intindeti din nou intr-o foaie dreptunghiulara, tot de 1 deget grosime si pliati pe latura lunga, aducand marginile spre mijloc, suprapunandu-le (sa rezulte un aluat cu 3 foi suprapuse).
Intoarceti aluatul cu plierile in jos, inveliti cu folie alimentara si servet si lasati 30 min sa se odihneasca, la temperatura camerei.

Repetati operatiunea de inca 3 ori, cu timpul de odihna intre plieri, tot de 30 min (intindeti in foaie groasa de un deget, pliati in 3, intoarceti aluatul cu plierile in jos, inveliti, lasati 30 min la odihna, la temperatura camerei).

La final (dupa cele 4 operatiuni) intindeti din nou intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1 deget si decupati aluatul cu un pahar, in cerculete nu prea mari (diametrul de maxim 6- 7 cm).
Transferati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut si presarati cu chimion (optional).

* Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min, la 200 grade sau pana ce pogacelele sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca putin.

Serviti cu multa pofta, caldute sau reci.
Se pot pastra fara probleme cateva zile tinute in loc racoros (nu la frigider).

Incalzite 2 minute in cuptorul cu microunde sunt ca si proaspat scoase din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Bucataras.RO

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

De departe cea mai buna prajiturica pe care am papat-o pana acum, incercati-o, moale, ciocolatoasa, cu exterior crocant, e...

Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!