Pogacele cu Cartofi si Cascaval

Complexitate
redusa
Pogacele cu Cartofi si Cascaval

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 gr cartofi
  • 300 gr cascaval razuit
  • 500 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 300 ml ulei
  • 4 lingurite sare
  • 100 gr rama (unt pentru uns aluatul)
  • 1 ou

Mod de preparare

Dizolvam in laptele caldut cei 50 gr drojdie si lasam la dospit. Cartofii ii fierbem in coaja apoi ii zdrobim. Intr-un vas punem 1 kg faina la care adaugam maiaua, 4 lingurite sare, cartofii zdrobiti, si 300 ml ulei. Framantam bine pana aluatul se omogenizeaza si lasa la dospit pentru 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit topim 100 gr rama, aluatul il intindem (de grosimea degetului aratator, pe masa presaram si faina sa nu se prinda aluatul)si il ingem cu o parte din rama topita si presaram cu cascaval ras.

Impaturim aluatul uns in felul urmator:
1. partea de jos il ducem in sus cam un sfert din latimea aluatului, partea de sus il aducem in jos tot atat cat partea de jos obtinand astfel trei parti.

2. Partea de jos il ducem acum peste parte de sus. Obtinem astfel o banda impaturita in trei.

3. Dreapta bandei de aluat il aducem pana la mijloc si restul de aluat care a ramas il punem dedesubtul aluatului ce a fost impaturit

Lasam astfel impaturit aluatul 15 minute si apoi il intindem din nou. Repetam faza cu unsul si presarat de cascaval, impaturim din nou si lasam iar la odihna 15 minute. In final intindem aluatual de grosimea unui deget il decupam cu o forma rotunda, punem pogacelele decupate in tava tapetata cu hartie de copt si deasupra le ungem cu ou.

Pornim cuptorul si il lasam la incalzit 10 minute la foc maxim, apoi introducem tava cu pogacele la copt. Le tinem in cuptor la foc mare timp de 10 minute, apoi reducem la foc mediu pana se fac aurii. Se scot intr-un vas si se acopera. Obtinem pogacele foarte pufoase si usoare.

Sunt la fel de bune si daca in compozitia aluatului nu puneti si cascaval.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Musaca de post cu ciuperci
Bucataras.RO

Musaca de post cu ciuperci

 Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta...

Musaca de post cu ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!