Amestecati faina cernuta cu jumarile, sarea, boiaua de ardei iute, negrilica (nigella) macinata si 1 ou intreg. Coca trebuie sa fie nici prea grasa si nici prea tare. Potriviti din cantitatea de faina.
Separat, faceti o maia frecand pana se alifiaza, drojdia cu zaharul, adaugati putin lapte caldut si amestecati pana se dizolva complet zaharul. Adaugati-o la coca, omogenizati, framantati putin, apoi acoperiti bine vasul si lasati la dospit. Cand si-a dublat volumul, intindeti o foaie de aluat de 3-5 mm grosime.
Taiati rondele, asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate intre ele. Ungeti-le cu galbenus usor batut si presarati-le cu seminte intregi de nigella.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se coc, cresc si se rumenesc frumos.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaDe ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii