Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta,dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar:se lasa sa creasca circa o jumatate de ora ( eu am pus-o direct in laptele caldut+1 lingura faina)
-se separa galbenusurile
-peste restul fainii se toarna drojdia,laptele caldut,galbenusurile,sarea si zaharul;framantati constiincios un sfert de ora
-acum e vremea sa adaugati untul topit si caldut-incropit,cate putin,sa se potriveasca
-Eu am mai pus faina pt ca era mult prea moale ca sa poata fi framantata
-se lasa sa creasca,acoperit,1-2 ore.
-Se freaca bine branza cu oualele
-Dupa ce a crescut aluatul,il fac sul si-l tai in bucati cam cat un mar mic.
-Ungi un plaou cu unt
-Intinzi fiecare bucata de aluat pe platou-cam de o juma’ de degetel grosime- si le umpli cu cate o lingura de branza
-Ridici “poalele” aluatului peste brnza si le lipesti;lasa-le sa mai respire 1 jumatate de ora
-Ungi o tava cu unt,pui placintele,le ungi bine cu albus,le dai la cuptor-foc potrivit-1 jumatate de ora
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm preparat o ciorba de sezon si este tocmai buna, daca tineti post in perioada aceasta.
Ciorba de prazIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii