Placinta Verde si Alba

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

Pt foi:
50-70 g unt la temperatura camerei
o cana de apa calduta cca 250 g
drojdie cam un cubulet sau cat o nuca
sare
2 linguri ulei
o lingura otet
cca 500 g faina
Umplutura verde:
frunze de cicoare oparite, scurse, trase in tigaie cu putin ulei
usturoi si o hamsie sarata (ansoa) (se poate si fara)
\masline negre fara simburi si taiate rondele
125 gr urda
Umplutura alba
carne de pui fiarta
masline fara simburi si taiate rondele
125 gr urda (ricotta)
1 lingura de grana (parmezan sau orice cascaval mai taricel ras)

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putin apa calduta, uleiul un praf de sare si otetul.

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru. Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa. Vom avea patru foi. Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte. La fel vom face si cu celelalte doua foi.

In final vor iesi din patru doar doua foi pe care le vom intinde pana se face subtire ca foita de tigara.
Pe masa pune o fata de masa (eu am una care o folosesc numai pt. aceasta placinta). se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija san u se rupa, apoi se pune pe fata de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa. Ea este foarte elastica si se va intinde usor.

Stropim foaia cu ulei apoi punem jumatate de umplutura pe toata foaia, uniformizam si apoi rulam foaia cu fata de masa dintr-o parte si din cealalta. Vom obtine un rulou lung pe care il vom taia in jumatate si il punem intr-o tava unsa in prealabil cu ulei.

La fel vom proceda si cu cealalta foaie care se intinde pe masa la fel de subtire. Dupa ce am pus placinta in tava ungem deasupra cu ulei si o lasam la cuptor cam 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.
Aceasta placinta se aseamana foarte tare cu merdenelele de altadata

Umplutura verde:
frunze de cicoare oparite, scurse, "trase" in tigaie cu putin ulei,
usturoi si o hamsie sarata (ansoa) (se poate si fara), iar usturoiul se arunca dupa ce a lasat gustul. Am adaugat masline negre fara simburi si taiate rondele. Am mixat in blender si am adaugat 125 gr urda.

Umplutura alba
Carnea de pui fiarta (eu am fiert spinarea unui pui si am scos carnea de pe oase: lol:. Din seria nimic nu se arunca totul se refoloseste). Am amestecat cu masline fara sinburi si taiate rondele + 125 gr urda (ricotta) si 1 lingura de grana (parmezan sau orice cascaval mai taricel ras).

Am facut rulouri, asezat pe hirtie de copt in tava, unse cu putina margarina si coapte la foc maricel pina s-au rumenit.
Aluatul este cel din reteta scrisa de Melianda aici
http: //www.reteteculinare.ro/forum/viewtopic.php?t=3128&name=placinta_cu_branza_sarata
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta Verde si Alba" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta Verde si Alba