Ingrediente

aluatul
1kg faina de grau 000
1 cub drojdie
apa calduta
sare
50 ml ulei
umplutura
400g branza de burduf sau telemea
1 legatura loboda
1 legatura ceapa verde (cozile)
1 legatura marar
200 g cascaval
300g smantana

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se framanta un aluat mai subtire, cu ulei in cca. 30 minute pana capata un aspect lucios ..... se lasa la crescut ... apoi se imparte in cca. 15 bile pe o planseta unsa cu ulei pe care se si lucreaza ..... se ia cate o bila de aluat si se intinde cu mana, rotund, inspre margini ca sa ramana mai gros mijlocul .... se pune compozitia, se aduna marginile ca o punguta, se strang si apoi se apasa si se intinde o foaie rotunda cat de subtire putem .... se prajeste in putin ulei pe o parte si pe alta.
cat sunt fierbinti se rade deasupra cascaval

umplutura
se toaca fin loboda, mararul si ceapa (sau se dau prin masina de tocat)... se pun intr-un vas, se presara sare putina (depinde cat de sarata e branza)... cand se inmoaie se stoarce si se arunca zeama ... se pune branza si se amesteca bine compozitia.
In momentul servirii se ung cu smantana sau iaurt gras ...

pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Verze" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  25.02.2013 10:16:29

In rest totul este ok pentru mine

danielcozma391
•  25.02.2013 10:15:57

Curios din fire am cautat verzele.Poti sa mi spui?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Verze