Ingrediente

Sfecla de zahar 2kg
Miere de albine 200gr
Scortisoara
Ulei 50 ml
Faina tip 500 1,5 kg
Lapte 500ml
Oua 5
Margarina 100 gr
zahar 100 gr
Sare
drojdie cat o nuca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Pregatim un vas in care sa calim sfecla curatata si data prin razatoarea mare impreunab50 ml de ulei. Cand calirea este suficienta sfecla va avea culoarea maronie turnam mierea o mai lasam 5 min sa se integreze mierea, dam vasul deoparte aromam cu scortisoara si lasam la rece.

Aeram bine faina alba si o aducem la temperatura camerei. Pe marginea vasului in care avem faina presaram un praf de sare, facem gaura in mijloc unde stingem drojdia cu putina apa calda si o lingurita de zahar, amestec care va fi lasat 15 min la pre dospit.

In alt vas batem galbenusul de la trei oua iar albusul de la cele trei oua il frecam pana se face spuma cu zaharul pe care -l avem. Laptele incalzt la 40 de grade pentru a nu neutraliza drojdia, margarina topita la bainne -marine, le adaugam peste maia, framantam.

In timp ce framantam punem si albusul cu zahar. Cand mainile sant curate de aluat consideram aluatul gata si-l lasam la dospit 30 min. Pregatim cuptorul, la o temperatura de 180 grade fiindca avem un aluat dulce. Pregatim tavile in raport cu produsul pe care vrem sa-l obtinem.

Dupa o jumatate de ora apasam aluatul ca sa poata rasufla il asezam pe masa unde il proportionam dupa pofta. Dupa ce intindem o bucata de aluatin foaie punem sfecla calita pe foaie ca la cozonac rulam, batem capetele, asezam in tavi.

Le lasam la dospit iarasi dar le ungem cu ou si zahar, iar la introducerea in cuptor le mai ungem inca o data dupa care presuram mac.
Timpul de coacere intre 35 si 40 minute.
Aceasta reteta se poat realiza si de post urmand sa facem un aluat de paine in locul celui dulce. Este un produs de patiserie iesit din modul uzual dar care depaseste cu mult aceiasi reteta cu mar
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Sfecla de Zahar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

vasilecool
•  26.07.2014 15:03:04

am mancat asa ceva ,acum multi ani ,e delicioasa .tot caut sfecla alba .pe cine intreb ,se uita la mine ca la SF . apropos ... unde pot gasi sfecla de zahar(alba)?

danielcozma391
•  19.01.2013 16:46:49

MUNTII NOSTRI AUR POARTA.....Bucataria traditionala romaneasca are un tezaur enorm,retete care nu pot fi gasite nicaeri in lume.
Si totusi le tinem ascunse de ochiul lumii.Ne este Rusine sa ne afisam cu ele?DE CE OARE????

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Sfecla de Zahar