Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola

Postat pe: 08-11-2012
(1)

Ingrediente

Pentru aluat (1 placinta-4 portii)
250 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
60 ml ulei extra virgin
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita cimbru
60 ml apa calda (max 40 c)
2 oua
Pentru umplutura:
4 felii prosciutto
4 cepe taiate pestisori
20 g unt
1 ardei rosu taiat cubulete mici
50 g gorgonzola dulce
Piper
Pentru dressing (optional) :
1 catel de usturoi
2 lingurite miere
un praf de sare si piper
1 1/2 lingurita mustar boabe
2 linguri otet balsamic alb sau negru (otetul balsamic este mai dulce si are o aciditate mai mica)
4 linguri ulei de masline extra virgin
Mixati ingredientele cu blenderul sau intr-un robot de bucatarie in afara de uleiul de masline Adaugati acesta treptat Se poate refrigera timp de 3 zile

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati cu un tel faina, sarea, oregano si cimbrul. Faceti o gaura la mijloc, adaugati un ou si cu o furculita bateti putin apoi puneti uleiul si apa. Formati intr-un aluat si transferati pe o suprafata.

Framantati apasand usor si incorporans toata faina timp de 1 minut. Nu adaugati faina extra. Formati intr-o bila si ungeti cu putin ulei de masline apoi intr-un bol acoperiti si lasati 1 ora. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6).

Intr-o tigaie caliti ceapa la foc mic in unt si putina sare pana cand prinde o culoare auriu deschis si sunt foarte moi aproximativ 20 minute. Este important sa caliti la foc mic, acestea trebuie sa aiba un gust dulce cand sunt gata.

Taiati prosciutto in bucatele si gorgonzola. Puneti aluatul pe o folie de aluminiu cu partea stralucitoare in sus si intindeti in forma de cerc cu diametru intre 32-35 cm. Lasand 5-6 cm pe margini liber intindeti ceapa, imprastiati ardei, bucatelele de prosciutto si gorgonzola, si putin piper.

Puneti umplutura bine si pe margini pentru a nu fi uscate. Aduceti marginile libere spre centru una peste alta apoi cu o pensula ungeti acestea cu ou batut deasupra. Coaceti la cuptor 30 de minute sau pana cand are o crusta aurie.

* Eu am facut portie dubla de fiecare data. Merita fiecare bucata.
Serviti la temperatura camerei cu salata, ridichi si dressing cu miere si mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adi
•  13.11.2012 11:54:16

Arata super! Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola