Placinta cu Praz Aromaneasca

Complexitate
redusa
Placinta cu Praz Aromaneasca

Ingrediente

  • Aluat:
  • aproximativ 600 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 150 ml apa
  • o jumatate de lingurita sare
  • Umplutura:
  • 6 fire de praz
  • 300 gr branza sarata
  • 4 oua
  • o ceasca cu lapte
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Aluat:
Se face un aluat din apa, sare si faina. Aluatul se framanta bine pana ce se formeaza o coca ca de paine. Daca mai este nevoie se mai adauga faina!

Margarina se topeste si se adauga treptat peste aluatul format. Acesta se framanta pana ce se incorporeaza toata margarina. Aluatul format se lasa sa stea pana ce se face umplutura.

Umplutura:
Prazul se taie rondele si se pune la fiert in putina apa timp de 10 minute. Cand apa scade se adauga branza rasa. Se mai lasa 3 minute si se lasa sa se raceasca. Ouale se amesteca bine si se adauga peste compozitia de praz. Apoi se adauga laptele fierbinte.

Se sareaza dupa gust cu sare, urmand sa fie adaugata intre foi.

Aluatul se imparte in doua parti egale, dupa care se intinde pe rand cu sucitorul cate o foaie. Prima foaie se aseaza in tava unsa cu margarina, peste aceasta se pune compozitia de praz, iar deasupra cealalta foaie. Foaia ramasa deasupra se inteapa cu furculita din loc in loc. Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa sa se faca incet la foc mic.
Cand este gata se serveste calda.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și am zis că ar fi păcat să nu pregătesc ceva bun cu ea....

Desert prajitura cu nuci si crema caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola