Placinta cu Mere I

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Mere I

Ingrediente

  • Pentru Foi:
  • 50-70 g unt temp camerei
  • o cana cu apa calduta cca 250 g
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • sare
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingura cu otet
  • faina cat cuprinde cca 500 g
  • Pentru Umplutura:
  • 2 kg mere
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • 175 g zahar

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia care a fost si ea dizolvata in doua linguri cu apa calduta, se adauga un praf de sare, otetul si uleiul amestecand incet, apoi vom incepe sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

Acest aluat se imparte in patru. , intindem cu sucitorul si obtinem patru foi fiecare avand dimensiunea unei farfurii mari intinse.

Punem pe masa o foaie o ungem cu unt apoi punem o alta foaie peste ea. Asa procedam si cu celelalte doua foi. In total vom obtine doar doua foi. Una o lasam sa se odihneasca, cealalta o vom lua incet si o vom intinde mai intai in mana foarte incet avand grija sa nu se rupa.

Aceasta foaie o vom pune pe masa de lucru in care am pus o fata de masa pe care eu o folosesc doar la aceste placinte, cu ajutorul ei vom rula foaia cu umplutura.

Deci punem foaia pe masa si incepem sa o intindem foarte incet pana va ajunge subtire ca foita de tigara ... ea fiind foarte elastica se va intinde usor si vom obtine o foaie foarte mare aproape cat toata masa. Se stropeste foaia cu ulei si vom pune pe ea umplutura de mere pe care am obtinut-o astfel.

Merele date pe razatoare, se amesteca cu zaharul vanilat romul si zaharul. In momentul cand vom pune umplutura pe foaie vom stoarce merele pentru ca ele isi vor lasa zeama de aceea aceasta umplutura e bine sa se faca inainte de a incepe noi sa facem aluatul.

Dupa ce am umplut foaia vom incepe sa rulam cu aceasta fata de masa, obtinand un rulou lung pe care il vom taia in doua si le vom pune intr-o tava unsa cu ulei. La fel vom proceda si cu cealalta foaie.

Dupa ce am terminat, o punem in tava si ungem placinta cu ulei si apoi o introducem in cuptorul care a fost incalzit in prealabil. o vom tine in jur de 30 minute pana se rumeneste deasupra. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot

Recunosc ca am cam gatit la foc continuu in ultimul timp, insa imi si place, mai ales cand am un aliat de nadejde, slow...

Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola