Ingrediente

Pentru aluat:
170 g faina de grau alba 
1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
1/8 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
115 g unt (80-82%) foarte rece taiat bucati
60 ml apa rece
Pentru umplutura:
430 g puree de dovleac
3 galbenusuri ecologice
1 ou ecologic
400 ml lapte condensat indulcit
1/4 lingurita nucsoara proaspat razalita
1 bat de scortisoara subtire
1 anason stelat
2 cuisoare
o boaba de enibahar
1/2 lingurita sare de mare sau roz fina

Mod de preparare

Intr-un blender puneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Pulsati cateva secunde ca acestea sa se amestece. Adaugati bucatile de unt si mai pulsati cateva secunde pana cand acesta este incorporat, va acea o textura nisipoasa.

Turnati apa si mixati doar 6-8 secunde abia cat sa adune aluatul. Transferati pe o suprafata si adunati acesta laolata apasand usor cu podul palmei apoi formati intr-un disc (nu adaugati extra faina). Inveliti in folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.

Macinati fin anason, cuisoare, enibahar si batul de scortisoara. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un bol cu telul amestecati bine dovleacul, oul si galbenusurile. Adaugati laptele condensat, mirodeniile, sarea si incorporati acestea.

Presarati putina faina pe o suprafata, intindeti aluatul de marimea unei tavi rotunde si pe margini apoi asezati-l in aceasta. Turnati umplutura in tava, impaturiti marginile si ungeti acestea cu putin ou. Coaceti 15 minute apoi mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 de minute.

Placinta trebuie sa \'joace\' putin in mijloc atunci cand o scoateti din cuptor, aceasta se va coace in continuare (puteti testa cu un cutit la 4-5 cm de la margine, daca acesta iese curat atunci este gata). Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. Pastrati placinta acoperita la frigider.

* Daca nu aveti mirodeniile intregi pentru umplutura puneti o lingurita de scortisoara praf, un praf mic de cuisoare, unul de enibahar, unul de seminte de fenicul praf si 1/4 lingurita nucsoara praf.
Serviti cu frisca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Dovleac