Placinta cu Ciuperci, Bacon si Cartofi

Complexitate
redusa
Placinta cu Ciuperci, Bacon si Cartofi

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • -450 g ciuperci champignion sau hribe ori amestec ciuperci de padure
  • -4- 5 cartofi
  • -200 ml smantana grasa
  • -200 g bacon sau kaizer ori sunca
  • -1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • -30 g unt
  • -4- 5 catei de usturoi
  • feliati
  • -1 legatura patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -cimbru
  • dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • proaspat macinat
  • -1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Lasati aluatul la dezghetat.
Curatati cartofii de coaja si taiati-i rondele subtiri (0, 4 cm grosime)
Caliti ceapa in untul incins pana se inmoaie.

Adaugati ciupercile feliate (eu am avut hribe), usturoiul si caliti in continuare pana sunt facute si zeama scazuta. Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si inglobati baconul / kaizerul feliat si patrunjelul verde.

Asezati o foaie de aluat intr-un vas termorezistent potrivit ca marime, astfel incat aceasta sa depaseasca de jur imprejur marginile vasului.

Puneti peste aluat, alternativ, un strat de cartofi, usor suprapusi ca si tiglele, condimentati-i de fiecare data cu sare si piper, apoi repartizati uniform din compozitia cu ciuperci si bacon, pana se termina ingredientele sau ajungeti la gura vasului, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi.

Aduceti surplusul de aluat peste umplutura, apoi acoperiti cu cealalta foaie de aluat, lipind bine marginile cu putina apa si prin presare.
Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de apa.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 75 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce placinta este facuta si aluatul crescut si frumos rumenit.
Scoateti vasul si imediat taiati un capacel mic din partea de sus a aluatului.

Turnati smantana, agitati putin vasul ca aceasta sa se imprastie uniform in interiorul placintei, puneti la loc partea taiata si dati din nou la cuptorul stins pentru inca 15 min.

Serviti feliata, cat este calda, ca aperitiv sau fel principal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola