Faina cu sarea si apa calduta se framanta ca sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul . Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa la dospit 15 minute . Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cu mana cit se poate de subtire .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza sau brinza, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund) Se intinde cu facaletul, sa se faca de dimensiunea tigai in care o sa o coacem . Se incinge uleiul si coacem placinta pe ambele parti .
Aluatul, eu il fac fara drojdie.
Placinta cu branza sau cu cartofi, poate fi servita cu smantana, deasupra...
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste o reteta foarte rapida, numai buna de pregatit atunci cand avem musafiri, dar si atunci cand se aduna familia la masa....
Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii